Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 223 (8447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Înscrieri

Pregătire suplimentară la română, mate, chimie, biologie, astronomie, fizică, dar și dezvoltare personală, la Centrul de Excelență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Județean de Excelență (CJEx) Suceava, instituție care asigură pregătirea şi dezvoltarea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, face înscrieri pentru grupele ce vor funcționa în acest an școlar.

Până la data de 26 septembrie, elevii se pot înscrie la cursurile și proiectele ce fac parte din oferta educațională a centrului în anul școlar 2023-2024.

Cursurile de pregătire pentru performanță oferite de către CJEx Suceava vor debuta în săptămâna 2-8 octombrie, după un program ce va fi anunțat ulterior.

Oferta educațională a Centrului cuprinde în acest an următoarele discipline și domenii:

• limba și literatură română: liceu - 3 grupe, gimnaziu - 4 grupe;

• matematică: liceu – 3 grupe, gimnaziu – 4 grupe;

• fizică: gimnaziu - 3 grupe, liceu - 3 grupe;

• astronomie și astrofizică: 3 grupe juniori și seniori;

• chimie: gimnaziu – 1 grupă, liceu – 4 grupe;

• biologie: liceu - 7 grupe.

La acestea se adaugă proiecte inițiate la nivel local privind pregătirea teoretică, pregătirea pentru examene, dar și dezvoltarea personală a elevilor din învățământul liceal, după cum urmează:

1. “Psihologie pentru examene”, nivel liceal, 2 grupe, 40 de locuri, perioada de desfășurare pe durata a 4 luni, cuprinde trei etape: noiembrie-decembrie, februarie-martie, mai-iunie, coordonator profesor Laurența Hacman, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Suceava;

2. “Clubul de dezbateri - Logică în activități de dezbatere și argumentare”: nivel liceal, clasele IX-XII, 2 grupe, 42 de locuri, coordonator inspector școlar profesor Cezar Anuței, IȘJ Suceava;

3. “Excelență în istorie – clasele IX-X”, 25 locuri, perioada de desfășurare octombrie 2023 – mai 2024, coordonatori inspector școlar profesor Daniel Hrenciuc, profesor Petrișor Didina, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava.

 

„Dorim să contribuim prin pregătirea de calitate, diversă, aplicată”

Reprezentanții instituției au transmis că „școală suceveană s-a remarcat mereu printr-un nivel ridicat de performanță, evidențiat prin numărul mare de participanți și laureați ai competițiilor școlare de prestigiu, prin rezultatele obținute la examene naționale etc. La toate acestea dorim să contribuim prin pregătirea de calitate, diversă, aplicată, oferită și susținută de colectivul Centrului Județean de Excelență Suceava. Pentru a atinge acest deziderat, invităm deopotrivă elevii și cadrele didactice din școlile sucevene să se înscrie pentru a face parte din tânărul colectiv al Centrului Județean de Excelență Suceava, în anul școlar 2023-2024”, au transmis reprezentanții instituției.

Elevii doritori și capabili de performanță care au frecventat grupele de pregătire pentru performanță în anul precedent sau care doresc să urmeze din acest an cursurile Centrului Județean de Excelență Suceava se pot înscrie până în dată de 26 septembrie 2023.

Precizăm că elevii ce au frecventat cursurile CJEx în anul școlar precedent și doresc să urmeze în continuare pregătirea la disciplină vor completa doar o cerere simplă de înscriere. Elevii ce se înscriu pentru prima dată la cursurile CJEx trebuie să completeze și să înainteze documentele stipulate de normele legale în vigoare. Detalii referitoare la înscrierea elevilor se regăsesc pe site-ul Centrului Județean de Excelență Suceava.

În acest an, structurat pe cele cinci module, orele de curs se vor desfășura în format fizic, în cele 4 filiale ale centrului (Colegiul Național “Ștefan cel Mare“ Suceava, Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava), după un program ce va fi anunțat ulterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătire suplimentară la română, mate, chimie, biologie, astronomie, fizică, dar și dezvoltare personală, la Centrul de Excelență.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pregătire suplimentară la română, mate, chimie, biologie, astronomie, fizică, dar și dezvoltare personală, la Centrul de Excelență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei