Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 215 (8439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restructurare

Patru unități de învățământ au fost desființate în acest an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru unități de învățământ au dispărut din rețeaua școlară a județului Suceava, în acest an școlar, ca urmare a scăderii numărului de elevi.

Este vorba despre Școala Primară Nr. 1 Văleni (structură a Școlii Gimnaziale Mălini), Grădinița cu Program Normal Cărăuși (structură a Școlii Gimnaziale Iacobeni), Grădiniţa cu Program Normal Grigorești (structură a Școlii Gimnaziale Siminicea) și Grădinița Broșteni (Școala Gimnazială Drăgușeni).

Potrivit insp. Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, este vorba despre unități mici, structură, arondate unor școli cu personalitate juridică, în care erau înscriși sub numărul minim legal de elevi pentru a putea funcționa.

 

Trei unități noi

De cealaltă parte, trei unități își pornesc activitatea în acest an școlar: Grădinița cu Program Prelungit Liteni, cu șase grupe, respectiv 120 de preșcolari, Creșa „Sf. Ana” Fălticeni (care urmează să fie funcțională în această toamnă) și Grădinița cu Program Normal Petia, Bunești, unitate redeschisă după ce în urmă cu mai mulți ani fusese desființată.

 

Consiliile locale hotărăsc reţeaua şcolară

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, reţeaua şcolară se constituie la propunerea consiliilor locale din localităţile unde funcţionează şcolile respective.

Mai precis, consiliile locale sunt cele care desemnează unitățile care urmează să fie desființate, iar ulterior, membrii Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar aprobă sau nu reorganizarea rețelei școlare a județului Suceava, ca urmare a deciziilor de desființare a unor unități școlare luate de către consiliile locale.

De regulă, principalul motiv pentru care consiliile locale solicită Inspectoratului Şcolar Suceava ca în planul de şcolarizare să fie propusă desfiinţarea unor şcoli/structuri este scăderea efectivelor de elevi sub limitele prevăzute de lege: minimum 12 elevi la învăţământul primar şi minimum 10 elevi la învăţământul preşcolar (art. 63, al. 1 din Legea Educaţiei Naţionale Nr. 1/2011).

La nivelul județului Suceava sunt 746 de unități școlare, dintre care 725 de stat (316 cu personalitate juridică și 509 structuri) și 21 de unități particulare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru unități de învățământ au fost desființate în acest an școlar.
 Vizualizări articol: 2084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru unități de învățământ au fost desființate în acest an școlar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei