Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 215 (8439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dotări

26 de localități din județul Suceava vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a fost prezent, marți, la Guvern, la invitația ministrului Educației, Ligia Deca, la semnarea contractelor de finanțare destinate achiziției a 26 microbuze electrice cu 16 locuri pentru transportul elevilor din județul Suceava. Niculai Barbă a precizat că finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul pentru achiziția microbuzelor fiind depus împreună cu 26 de localități sucevene.

Cele 26 de microbuze electrice urmează să ajungă în localitățile partenere în proiect, pentru a asigura transportul elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Niculai Barbă a spus că alocarea financiară este de aproape 36 milioane de lei, adică 7,25 milioane de euro, din care finanţarea din PNRR este de 30,17 milioane de lei, iar TVA-ul este asigurat de la bugetul de stat, în sumă de 5,73 milioane de lei.

„Evenimentul marchează un moment deosebit de important pentru învățământul preuniversitar, reprezentând încă un pas făcut în direcția asigurării accesului la educație echitabilă și de calitate pentru toți elevii din județul Suceava și din România, folosind mijloace de transport în comun moderne și care se ridică la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava. El a amintit că în urmă cu puțin timp, tot cu ministrul Educației, Lugia Deca, a fost semnat un contract de finanţare destinat dotării unităților de învăţământ special din județul Suceava în valoarea de aproape 5 milioane de lei, ce va fi finanțat tot prin PNRR.

În final, Niculai Barbă a dat asigurări că pentru Consiliul Județean Suceava investițiile în învățământ constituie o prioritate, această instituție asigurând constant și consistent finanțări din bugetul propriu. El a mai spus că CJ Suceava promovează proiecte cu finanţare europeană pentru dezvoltarea învățământului, Suceava devenind un judeţ de top în accesarea fondurilor prin PNRR, având deja în implementare trei proiecte în valoare de peste 170 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de localități din județul Suceava vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 de localități din județul Suceava vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei