Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 215 (8439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lungu: “Noile stații de autobuz din Suceava sunt printre cele mai frumoase din orașele europene”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 (16:28:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După ce a străbătut aproape jumătate din Europa, în vara acestui an, pentru a ajunge la Malmo - Suedia, în perioada când a avut câteva zile de concediu, dar a și reprezentat Suceava la un eveniment internațional, primarul Ion Lungu apreciază că transportul public din Suceava este unul comparabil cu cel din marile orașe europene.

Recent, el a precizat că în Malmo, al treilea oraș ca mărime din Suedia, transportul public local este electric, ca la Suceava, iar inclusiv culoarea autobuzelor este asemănătoare.

Miercuri, vorbind de extinderea transportului public modern la nivel metropolitan, în localitățile din jurul municipiului reședință de județ, Ion Lungu a declarat că în municipiul Suceava noile stații de autobuz sunt printre cele mai frumoase din majoritatea orașelor europene.

“Am străbătut o jumătate din Europă până am ajuns la Malmo, iar pe drum m-am uitat în mod expres la stațiile de autobuz din marile orașe. Toate sunt în genul nostru. Stație, bancă și cam atât. Nu mai sunt stațiile alea în care vine lumea să stea cinci ore să aștepte autobuzul, să stea la povești...”, a explicat Ion Lungu.

Mai mult, edilul apreciază aspectul stațiilor de așteptare pentru transportul public din Suceava.

„Lipsit de modestie, avem printre cele mai frumoase stații de transport public local comparativ cu alte orașe mari din Europa. Și m-am uitat în mod expres. Mai ales că noi am mai pus câte o băncuță. Era o simplă bancă de două persoane și am pus în toate stațiile încă o băncuță ca să poată sta mai multe persoane pe bancă deodată, pentru că au și un alt rol, de a încărca telefonul”, a declarat Ion Lungu.

Municipiul Suceava a fost reprezentat la Malmö, la prima întâlnire din cadrul programului URBACT IV, eveniment la care au fost prezenți 460 de delegați din 256 de orașe partenere, reprezentând 30 de țări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: “Noile stații de autobuz din Suceava sunt printre cele mai frumoase din orașele europene”.
 Vizualizări articol: 3591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu: “Noile stații de autobuz din Suceava sunt printre cele mai frumoase din orașele europene”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei