Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 215 (8439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Început de an școlar

168 de boboci ai Colegiului Militar Câmpulung, la prima lor defilare în uniforma militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung au trăit emoțiile începutului de an școlar, revenind luni, 11 septembrie, în băncile școlii, după o vacanță bine meritată.

Cei 575 de elevi s-au aliniat în formație pentru a păși spre un nou început, plin de provocări și experiențe noi.

De asemenea, veniți din toate colțurile țării, elevii claselor a IX-a au învățat în câteva zile să meargă în cadență și să salute oficialitățile prezente la eveniment la prima lor defilare în uniforma militară. 168 de boboci vor începe cursurile la Colegiul Militar, dintre care 107 băieți și 61 de fete.

În cadrul festiv, comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, le-a transmis tuturor: „Ca în fiecare an, în mijloc de septembrie, asistăm la un nou început de an școlar, la debutul în viața de licean militar a unei noi generații de boboci, debut care sperăm să fie de bun augur”.

Tot în discursul său, a felicitat proaspeții liceeni pentru performanța de a deveni elevi ai instituției câmpulungene și le-a urat tuturor mult succes în noul an școlar.

 

Premii pentru parteneri și elevii merituoși

Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: citirea mesajului Șefului Statului Major al Apărării cu prilejul deschiderii anului de învățământ, cuvântul reprezentantului claselor a XII-a, elev plutonier adjutant Cosmin Dumitru Vișovan, cuvântul reprezentantului claselor a IX-a, elev Ștefan Gabriel Niculescu, candidatul care a obținut cea mai mare medie la examenul de admitere – 9.92.

În același context, Fundația „Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” a premiat, pentru rezultatele excepționale în pregătire, cinci elevi ai colegiului.

Un alt moment important din cadrul festivității a fost premierea absolventei Diana Gabriela Lepșa, șefa promoției 2023 „General Constantin Christesci-100”.

În semn de apreciere pentru rezultatele obținute în cei patru ani de studiu, i-a fost oferit trofeul de onoare al colegiului, de către general maior Virgil-Ovidiu Pop, împreună cu comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici.

În semn de respect și apreciere pentru sprijinul acordat instituției câmpulungene, s-a acordat Emblema de merit „Partener pentru apărare cls. a III-a” părintelui stareț al Mănăstirii Putna, Arhimandrit Melchisedec Velnic, și părintelui Protosinghel Hrisostom.

Înconjurați de cadre militare, profesori, colegi și familie, ștefăniștii au dat startul unui nou capitol în cetatea de la poalele Rarăului, având ca reper premiile obținute în anul școlar trecut la concursurile și olimpiadele școlare, promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat și rezultatele bune de la concursurile de admitere în instituțiile militare de învățământ superior.

Festivitatea deschiderii anului de învățământ de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” s-a încheiat cu defilarea subunităților de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 168 de boboci ai Colegiului Militar Câmpulung, la prima lor defilare în uniforma militară.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
168 de boboci ai Colegiului Militar Câmpulung, la prima lor defilare în uniforma militară4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei