Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 215 (8439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Distincții pentru elevii merituoși și bilanț bogat, la Colegiul ”E. Hurmuzachi”, la început de an școlar

Miercuri, 13 Septembrie 2023 (15:09:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Reprezentanții Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți au celebrat cei mai merituoși elevi ai instituției și au marcat câteva dintre reperele importante ale unității din anul școlar trecut, în cadrul festivității de deschidere a noului an școlar, de la începutul acestei săptămâni.

Directorul colegiului, prof. Adrian Nicolae Puiu, a prezentat un succint bilanț al rezultatelor școlare, subliniind faptul că nu mai puțin de 648 de elevi, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din totalul de 885, au fost recompensați cu premii și mențiuni, deoarece au obținut medii generale de peste 9,00, dintre care 78 de elevi au primit Premiul I, 37 cu media generală 10.

Pentru a completa aceste rezultate, directorul colegiului a prezentat și un bilanț al rezultatelor obținute la olimpiade și concursuri școlare, unde au fost obținute peste 100 de premii și mențiuni.

Puiu a expus și raportul rezultatelor de la examenul de bacalaureat, rezultate care poziționează colegiul în topul celor mai valoroase 100 de licee din țară și în primele 5 din județ, cu o medie generală a mediilor de 8,63, o rată de promovare de 99,11% și singurele două medii de 10 din județ, obținute de absolventele Emilia Calancea și Beatrice Juravle.

În continuare, directorul Adrian Puiu a marcat alte două momente reprezentative pentru comunitatea școlară de la „Hurmuzachi” în anul școlar precedent: manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existență, ce au cuprins o suită de momente științifice, culturale, sportive, desfășurate în perioada octombrie-noiembrie 2022. Acesta a amintit și de activitatea „Repere pentru viață”, desfășurată în săptămâna „Școala altfel”, care a fost distinsă cu premiu național la categoria Consiliere și orientare.

 

·        Elevi eminenți recompensați

Ceremonia a continuat cu recompensarea celor patru elevi premiați la faza națională a olimpiadelor școlare, Matei Sava – Premiul I la Olimpiada de religie - cultul ortodox, Bianca Pătrăucean – Premiul I la Olimpiada de limba germană modernă, Maria Molea – Premiul I la Olimpiada de religie ortodoxă și Giorgio Juravle – Premiul al II-a la Olimpiada de limba italiană modernă.

De asemenea, au fost premiați cu distincția „Ernst Rudolf Neubauer” 10 absolvenți care au obținut cea mai mare medie la examenul de bacalaureat, Emilia Calancea, Beatrice Juravle, Theodora Elena Bărbuță, Elisa Donisan, Anastasia Moloci, Elena-Doruța Coroamă, Delia Ursescu, Sergiu Mihai Chelba, Veronica Nistor, Daniela Șcheul. Premierea celor 14 laureați a fost posibilă cu ajutorul Companiei Egger, pentru al cincilea an consecutiv.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea bobocilor, împreună cu profesorii diriginți, clasa a V-a – prof. Raluca Nanu, clasele a IX-a A – prof. Gabriela Coajă, a IX-a B – prof. Loredana Strugariu, a IX-a C – prof. Iulian Halip, a IX-a D – prof. Ioana Buzic, a IX-a E – prof. Ana-Gabriela Pogorevici, a IX-a F – prof. Irina Ioana Simota-Ducra, a IX-a G – prof. Raluca Juravle.

În final directorul instituției a mulțumit tuturor actorilor implicați în actul educațional și „care fac posibile rezultatele remarcabile care contribuie la menținerea prestigiului Colegiului Național <Eudoxiu Hurmuzachi>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distincții pentru elevii merituoși și bilanț bogat, la Colegiul ”E. Hurmuzachi”, la început de an școlar.
 Vizualizări articol: 2641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Distincții pentru elevii merituoși și bilanț bogat, la Colegiul ”E. Hurmuzachi”, la început de an școlar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei