Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 209 (8433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ofertă

Spitalul cu 25 de paturi și policlinica din Dumbrăveni vor fi concesionate pentru o redevență de minimum 10.000 de euro pe an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul și policlinica din localitatea Dumbrăveni vor fi concesionate de administrația locală pentru o redevență anuală de minimum 10.000 de euro. Primarul comunei, Ioan Pavăl, a declarat că este pentru a treia oară când organizează licitație pentru concesionare, și asta deoarece costurile de întreținere a spitalului sunt mari, de circa 900.000 de lei pe an, și împovărează bugetul local. La prima licitație pentru concesiune s-a pornit de la 60.000 de euro/an, dar absența interesului pentru preluarea complexului medical a determinat administrația locală să reducă suma. Spitalul dispune de şase saloane cu trei paturi, un salon cu două paturi și unul cu cinci paturi, toate cu baie proprie, o baie comună, săli pentru consultații, pentru tratament și pentru personalul medical, bucătărie și sală de mese, spălătorie, spații de recreere pentru pacienți. Unitatea medicală asigură atât internare de zi, cât și continuă, fiind deschisă și în timpul nopții.

Pe parcursul lunii august spitalul a fost închis deoarece personalul a fost în concediu, ca în fiecare an în această perioadă, potrivit primarului, iar de luni, 4 septembrie, s-a redeschis pentru pacienți.  

Policlinica este lângă spital. Este o clădire cu parter și trei etaje, cu 8 cabinete și 16 specialități - ORL, Cardiologie, Obstetrică-ginecologie, Medicină de urgență, Chirurgie (și sală de operație), Terapie Intensivă, Medicină internă și Medicină de familie. Primarul Pavăl a declarat că circa 500.000 de euro a costat construcția și 1,2 milioane de euro aparatura și echipamentele medicale, printre care un computer tomograf, un ecograf Doppler pentru Cardiologie și aparatură performantă pentru ORL. Banii necesari au fost asigurați prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și de la bugetul local.

„Avem amenajate și două paturi de Terapie Intensivă, care vor beneficia de tot ceea ce este necesar pentru monitorizarea pacientului într-o secție ATI. Astăzi (n.r. luni, 4 septembrie) se montează mobilierul și în circa 22 de zile se va monta aparatura. Totul este nou și de cea mai bună calitate”, a declarat primarul.

Acesta a precizat că, dacă spitalul și policlinica vor fi concesionate după licitația care va avea loc spre sfârșitul lunii septembrie, cel care le va prelua va avea un an de grație, apoi va trebui să plătească primăriei din Dumbrăveni redevența de minimum 10.000 de euro, taxele și impozitele pe clădiri și teren. De asemenea, va trebui să acorde reduceri ale prețurilor la consultații și la investigațiile de la computerul tomograf pentru locuitorii din Dumbrăveni și să aloce câteva paturi în spital pentru bolnavii cronici din comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul cu 25 de paturi și policlinica din Dumbrăveni vor fi concesionate pentru o redevență de minimum 10.000 de euro pe an.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul cu 25 de paturi și policlinica din Dumbrăveni vor fi concesionate pentru o redevență de minimum 10.000 de euro pe an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei