Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 209 (8433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

De interes

Consumul de droguri în rândul elevilor, principala temă de discuție de la întâlnirea directorilor de școală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Discuția privind consumul de droguri în rândul elevilor, prevenția și gestionarea acestui fenomen care cunoaște o amploare tot mai mare a constitut principalul punct al întâlnirii tuturor directorilor de școli din județul Suceava. 

Subiectul a fost atins, într-o primă fază, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a menționat că problema trebuie prioritizată și tratată cu mare responsabilitate.

„Mă îngrijorează și mă preocupă ceea ce se întâmplă. Părerea mea este că noi facem multe simpozioane, iar dacă nu abordăm mai pragmatic problema aceasta care este extraordinar de gravă nu va fi bine”, a punctat acesta. Flutur a făcut apel către managerii școlilor sucevene să se concentreze pe consolidarea relației profesori – părinți – școală – familie – administrație publică, fiind în responsabilitatea tuturor stoparea acestui fenomen.

„Toți avem obligația să urmărim ce se întâmplă, de unde vine fenomenul,pentru că e foarte îngrijorător acest consum de droguri mai ales în școli. Vedeți, la festivaluri s-au descoperit droguri, dar aglomerări înseamnă și școlile. Eu cred că trebuie să depășim tipul ăsta de abordare. Nu vreau să mă bag în curricula dumneavoastră, dar la ora de dirigenție cred că trebuie să-i cunoașteți mai bine pe copii, pentru că e prea târziu după aceea. Sau mai ales cei care nu țin legătura cu familia sau când familia consideră că nu e din păcate o prioritate”, s-a adresat președintele CJ directorilor de școli.

Acesta a mai amintit de o discuție pe care a purtat-o cu cineva din Gura Humorului, într-o frizerie, persoana respectivă aducându-i la cunoștință că în toaleta publică din centrul orașului sunt aruncate seringi de droguri.

„Trebuie să facem ceva mult mai curajos, acești traficanți își fac de cap și dacă nu ne dăm mâna noi, cei de bună credință, o să avem o mare problemă cu acești traficanți”, a mai punctat Flutur.

 

Discuție amplă, dar fără soluții conturate, clare

Pe marginea acestui subiect, au intervenit și reprezentanții altor instituții sucevene, discuția purtându-se mai mult la nivel teoretic, fără soluții bine conturate, cu impact, planuri clare și structurate, fără să fie dezbătute studii de caz sau concluzii.

Alin Botezatu, reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, a confirmat că „asistăm cu toții la un număr din ce în ce mai mare de cazuri mediatizate în ceea ce privește consumul și traficul de droguri. La droguri mă refer și la drogurile ilicite -  alcool, tutun, consum/ abuz de medicamente și droguri ilegale”.

Acesta a amintit de câteva proiecte/ concursuri care vizează prevenția în școală, familie și în comunitate. 

„În acest context național, constatăm că este un moment zero, este o nouă abordare care se dorește să fie implementată, o nouă viziune în ceea ce privește gestionarea acestei probleme”, a spus Botezatu.

Acesta a menționat că în combaterea acestui fenomen, la nivel de școală, responsabili sunt și managerii unităților de învățământ, diriginții care cunosc colectivitatea, fiecare profesor, învățător, personalul medical, consilierul educativ, consilierul școlar, personal de pază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de droguri în rândul elevilor, principala temă de discuție de la întâlnirea directorilor de școală.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consumul de droguri în rândul elevilor, principala temă de discuție de la întâlnirea directorilor de școală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei