Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 209 (8433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiție

Eleve din județ, laureate ale Concursului „Tinere condeie”, în tabără de creație la Călimănești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Laureații ediției din acest an ai Concursului Național „Tinere condeie”, printre care s-au numărat și trei eleve din județul nostru, au participat, la finele lunii august, la Călimănești, Vâlcea, la Tabăra de creație literară pentru elevi, tabără cu același nume.

Din județ au participat Marta Ursachi (Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, prof. coordonator Alexa Loredana), Izabela Huțanu (Liceul Tehnologic „Lațcu Vodă” Siret, prof. coordonator Mihaela Filipiuc) și Diana Nisioi (Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, prof. coordonator Cristina Bîndiu). 

„Tabăra a reușit să impresioneze deoarece a unit oameni de vârste diferite, scriitori, profesori și elevi, motivați de aceeași pasiune: dragostea față de cuvânt, de cuvântul creator, dătător de viață. (...) De la mic la mare, toți am vibrat la unison pe notele bucuriei de a împărtăși cu ceilalți sentimente, visuri, dorințe, trăiri, legate toate de ceea ce înseamnă creație, carte, scriere creativă.

Festivitatea de deschidere a taberei a însemnat, pe lângă cuvintele de bun venit din partea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și a conducerii Liceului Tehnologic de Turism Călimănești, și înmânarea diplomelor de laureați participanților și a cadourilor din partea Penhause România. De asemenea a fost lansat concursul de creație desfășurat în tabără”, a povestit prof. Cristina Bîndiu – Școala Gimnazială Vatra Moldoviței.

Premiile concursului s-au decernat în ultima zi a taberei, eleva Marta Ursachi clasându-se pe locul al III-lea, la gimnaziu.

Potrivit acesteia, „Tabăra <Tinere condeie> a fost un loc al experiențelor frumoase, dar în special al oamenilor minunați. Un schimb fascinant de gânduri și sentimente cu persoanele cu care împărtășești aceeași pasiune. Ce ți-ai putea dori mai mult? Presărată cu vizite la monumente cu tematică istorică, escapade în natură și ateliere literare ținute de scriitorii asemenea cărora aspirăm să fim și noi într-o zi, a fost tipul de experiență pe care ți-o amintești cu drag o viață întreagă. Cu multe râsete și lacrimi de rămas-bun, am plecat cu promisiunea că ne vom reîntâlni la anul”.

„Tabăra de poezie a fost minunată! Am avut ocazia să întâlnesc alți pasionați de poezie și să învățăm împreună. Am participat la ateliere de scriere, am citit și am discutat poezii, iar atmosfera a fost plină de inspirație. A fost o experiență memorabilă și care merită încercată!”, a mărturisit eleva Izabela Huțanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleve din județ, laureate ale Concursului „Tinere condeie”, în tabără de creație la Călimănești.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eleve din județ, laureate ale Concursului „Tinere condeie”, în tabără de creație la Călimănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei