Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 204 (8428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni, joi, la Biserica Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biserica Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” va avea loc joi, în ultima zi din luna august, zi în care se marchează „Așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă”, o procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni.

Procesiunea va începe la ora 12:00, după Sfânta Liturghie, ce va fi oficiată de mai mulți preoți și diaconi. Miercuri, pe 30 august, la ora 17:00, a avut loc Slujba de Priveghere în cinstea Icoanei Maicii Domnului - Făcătoare de minuni, la împlinirea a 20 de ani de când a lăcrimat pentru prima dată în biserica de la spital, pe 31 august 2023. În această biserică sunt păstrate cu grijă, în racle speciale, fragmente din moaștele a peste 70 de sfinți.

După cum ne-a spus preotul misionar Constantin Diaconașu, „Icoana Maicii Domnului din fața raclei Sfintelor Moaște a lăcrimat în timpul Sfintei Liturghii din 31 august 2003. Sfintele Moaște formează un prețios dar duhovnicesc pe care ni L-a dat Dumnezeu. Ele sunt totodată o puternică și convingătoare dovadă văzută a nevăzutului nostru Dumnezeu. Omul legat de pământ vrea întotdeauna să vadă, să pipăie, să înțeleagă mai întâi și apoi să creadă. El mereu caută să vadă minuni, să vadă îngeri, să vadă sfinți, să vadă ce este dincolo de mormânt. Moaștele Sfinților ne vorbesc... Ne cheamă să trăim pentru Dumnezeu, ne invită să mergem pe calea desăvârșirii”. Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Izvorul Tămăduirii” este o biserică misionară și aparține de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, fiind situată în curtea Spitalului Vechi. Biserica mai are încă două hramuri: Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina și Sf. Efrem cel Nou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni, joi, la Biserica Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni, joi, la Biserica Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei