Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 204 (8428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inspecție

Aproximativ 170 de depozite, comercianți și transportatori de carburanți, inclusiv GPL, verificați de echipe mixte de control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisii mixte de control formate din reprezentanți ai ISCIR, ai CNCIR, ai ISU, ai ITM, ai Agenției pentru Mediu, ai Poliției, ai ARR, ai ISCTR și ai ANAF au început, miercuri, verificarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, din județul Suceava, a declarat subprefectul Cristian Șologon. Acesta a afirmat că la acest moment în județ sunt în evidența diverselor instituții aproximativ 170 de puncte de lucru de depozitare, transport, distribuție, comercializare și utilizare (rezervoare folosite de agenți economici) de combustibil lichid. „Nu toate sunt în funcțiune și am stabilit ca primii verificați să fie cei care nu și-au reînnoit autorizația”, a precizat subprefectul. Tot printre primele firme verificate se vor afla stațiile de transfer de la Verești, Pojorâta, Dornești și Argestru, unde se fac transvazări de combustibil, precum și cei 18 transportatori de produse petroliere licențiați. Vor fi controlate, de asemenea, de către poliție, ISCTR și ARR transporturile de combustibil care tranzitează județul.

Cristian Șologon a mai spus că miercuri s-a transmis o adresă către toate primăriile din județ, prin care li se cere primarilor să comunice până în data de 8 septembrie a.c. activitățile economice sau de utilizare a combustibililor lichizi de pe raza localităților lor.

Termenul de finalizare a acțiunilor de control este 31 octombrie a.c., dar raportarea se va face zilnic. În cazul în care sunt descoperite nereguli, instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne vor pune la dispoziția anchetatorilor dovezile privind posibile ilegalități găsite.

Decizia de verificare a condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu după exploziile de sâmbătă de la Crevedia, cu 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai MAI (pompieri, jandarmi și polițiști). În cadrul controalelor ISCIR și CNCIR vor verifica  autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune; ISU - siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți; ITM -respectarea obligațiilor privind contractele de muncă; Garda de Mediu și Agenția de Protecția Mediului - respectarea obligațiilor de mediu; Poliția - respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică; ARR și ISCTR - autorizarea și controlul cisternelor de transport; ANAF - respectarea obligațiilor de natură fiscală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 170 de depozite, comercianți și transportatori de carburanți, inclusiv GPL, verificați de echipe mixte de control.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 170 de depozite, comercianți și transportatori de carburanți, inclusiv GPL, verificați de echipe mixte de control0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei