Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 204 (8428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Perioada 31 august – 6 septembrie

Unde fugim de-acasă...

Expoziție de neratat, la Muzeul de Istorie din Suceava

Expoziția „Nicolae Grigorescu – mereu surprinzător”, organizată după 41 de ani de la prima și singura expoziție vernisată vreodată la Suceava, mai poate fi vizitată până pe 3 septembrie 2023, la Muzeul de Istorie. Șapte mari muzee din România prezintă 77 de lucrări, „la 111 ani de la venirea Păstoriței lui Grigorescu în Bucovina”. Lucrările pot fi vizionate în sălile Galeria cu bolți de la parter și Multimedia de la etajul I. Prețul biletelor este de 8 lei pentru adulți, 4 lei pensionari și 2 lei studenți/elevi.

 

„Colocviile Putnei”

A XXIX-a ediție a simpozionului de istorie „Colocviile Putnei” va avea loc, în perioada 30 august–3 septembrie, la Mănăstirea Putna. În deschiderea lucrărilor, va avea loc lansarea filmului „Cuviosul Eustatie Protopsaltul și Școala muzicală de la Putna”, realizat de Trinitas TV. Întrucât Mănăstirea Voroneț împlinește 535 de ani de la zidire, în cadrul colocviului va exista o secțiune specială dedicată acestei aniversări. Această ediție va cuprinde și o secțiune de muzicologie. Lucrările colocviului vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al Mănăstirii Putna. Accesați programul complet al evenimentului pe site-ul Centrului „Ștefan cel Mare”.

 

Joi, 31 august

„Ziua Limbii Române – Tezaur Național”, la Vatra Dornei

La Biblioteca Municipală „G. T. Kirileanu” Vatra Dornei vor avea loc joi, 31 august 2023, începând cu ora 11:00, mai multe activități culturale dedicate Zilei Limbii Române. Adunate sub titlul „Ziua Limbii Române – Tezaur Național”, dornenii și nu numai sunt așteptați să participe la un simpozion, un recital de versuri și muzică, lansări de carte și o expoziție de carte.

 

„Un prânz intercultural”

Asociația Institutul Bucovina, împreună cu ROUA Info HUB - Casa mamelor din Ucraina, vă invită joi, pe data de 31 august, ora 12:00, la sediul ROUA Info HUB de pe str. Leca Morariu, nr. 2 b, la un prânz intercultural, pregătit de mame refugiate din Ucraina și mame din România.
Sâmbătă, 2 septembrie

 

Fotbalul revine pe Areni

Într-un meci contând pentru etapa a II-a a Ligii a III-a la fotbal, Foresta Suceava va primi pe Areni, cu începere de la ora 17.00, vizita formației CSM Vaslui. Acesta este primul joc pe teren propriu pe care „galben-verzii” îl susțin în noul sezon competițional.

 

Luni, 4 septembrie

Expoziția „Culorile sufletului meu”

Artistul sucevean Dimitrie Roman va expune luni, 4 septembrie 2023, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava. Vernisajul expoziției de pictură „Culorile sufletului meu”, semnată de Dimitrie Roman, va începe la 16:00. Va fi un bun prilej pentru artist să marcheze cei 75 de ani de viață, alături de familie, de prieteni, de cunoștințe, de iubitori de artă etc. În program este inclus și un recital la vioară: Sebastian Drehluță, elev în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei