Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 137 (8361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Tâmpeniile fac rating! Explicabil!!

Afirmația din titlu nu trebuie comentată! Este evidentă și demonstrată de grilele de programe ale televiziunilor, comentariile de ”succes” la radiouri și apetitul de mesaje nătângi din presa scrisă. Dacă tâmpeniile emise sunt garnisite cu expresii licențioase, glume neroade și relatări care ”mânjesc total persoane publice”, succesul este garantat. Am impresia că întreaga națiune este la nivelul ”bufetului de pe centură”, iar cei cu pretenții intelectuale justificate s-au ascuns. Sau refuză să se ”murdărească” prin implicarea absolut necesară în viața cetății.

Evoluția (în realitate, involuția) din 1990 și până în prezent ar trebui să aibă o explicație. Sau mai bine spus să ne punem întrebarea legitimă cine este vinovat? Familia, societatea (sau anturajul cum se mai spune), școala, mass-media sau toate împreună? Optez pentru ultima varianță! O familie în a cărei bibliotecă se găsesc Codul rutier și romane de Sandra Brown va influența doar negativ copiii! O școală care funcționează cu profesori ”suplinitori și navetiști”, de cele mai multe ori total dezinteresați de viitorul copiilor, va ajunge (a ajuns chiar!) să promoveze ”România eșuată” nu ”România educată”, cum ne-a păcălit herr Klaus. Iar promovarea de Vulpițe și Viorei ca modele de succes în rândul tinerilor completează catastrofa.

Cel mai grav este că tendința de abrutizare a națiunii se accentuează și personal nu văd nicio acțiune în perspectivă de inversare a sensului evoluției spre o normalizare educațională (am inventat sintagma). Constat (oare greșesc?) și o alunecare rapidă spre violență în manifestarea idioțeniilor prezente în viața socială atât verbală, cât și fizică. Asta face ca turma de tâmpiți cu gura mare să fie completate de huidume tatuate care își ”fac singuri dreptate”. Pentru ca imbecilizarea să fie totală au apărut și maneliști care preamăresc isprăvile troglodiților scoși de mass-media ”în față”.

Și ajungem inerent la modelele oferite populației (nu știu de ce nu pot spune popor!), dar mai ales tinerei generații. Nu doar mass-media este vinovată! Autoritățile refuză să promoveze, să premieze tinerii cu rezultate deosebite pe plan educațional, precum cei acceptați la marile universități ale lumii. Din invidie nătângă sau din complex de inferioritate? Cred că ambele! Și vorbesc din experiență proprie, pentru că am încercat să fac cunoscute cele mai strălucite minți tinere din județ. Refuz și de la Consiliul Județean Suceava și de la Consiliul Municipal Suceava! Sportivii au ”o soartă mai bună” în raport cu demnitarii locali.

Se pune obligatoriu întrebarea: de ce? Tot ”oculta mondială” orchestrează imbecilizarea națională? Ei vor un popor de ”căpșunari”? Sau inculta națională cu diplome cumpărate la universități obscure ne vor la nivelul de semianalfabeți pentru a ne manipula și fura votul? Judecați și D-voastră! Străinii sunt vinovați de multe, dar nu de lenea în gândire, neglijarea viitorului copiilor și abrutizarea alcoolică a adulților. Vinovații sunt aici!!

Trebuie să închei punând o întrebare absolut necesară: cine câștigă din lansarea tâmpeniilor? În primul rând cei fără de scrupule din mass-media și industria spectacolelor care oferă ”beneficiarului încântat” ”hrana spirituală” pe care și-o dorește. Dar foamea pentru acest tip de hrană o stârnesc tot cei care încasează banii din această lume a spectacolului grotesc și ticălos. În al doilea rând câștigă cei aflați la butoanele din politică, administrație, economie, activitate socială sau culturală. Ei sunt fericiți că au consumatori de spectacole de acest tip. Le dau ce vor (este și ieftin)! Și nu vor avea pretenții politice, sociale, culturale etc. Acești creatori sunt mai eficienți în acțiune decât dictatorii! Și la fel de ticăloși!!

Dan Strutinschi

P.S. Avem o libertate a cuvântului! Cum o folosim? O poate folosi o națiune analfabetă sau semianalfabetă în proporții de 90%? Asta-i ”România educată”, herr Klaus?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâmpeniile fac rating! Explicabil!!.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tâmpeniile fac rating! Explicabil!!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei