Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 137 (8361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Continuitate în comunitate

Marșul Absolvenților USV - o prezență de atmosferă pe străzile Sucevei, care celebrează succesul și bucuria absolvirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marșul Absolvenților Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a devenit în ultimii ani o prezență exuberantă, plină de culoare și veselie care se revarsă pe străzile orașului, celebrând de fiecare dată o nouă generație de absolvenți ai cursurilor de licență și masterat ale instituției și promovând universitatea în rândul comunității locale. De fiecare dată studenții sunt așteptați pe esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului, unde are loc Festivitatea de Absolvire încheiată întotdeauna în atmosfera unui concert organizat pe gustul tinerii generații de absolvenți. Cu o primă prezență pe străzile orașului în vara anului 2017 și cu o desfășurare online în perioada pandemiei, Marșul Absolvenților a ajuns în acest an la cea de a VII-a ediție, polarizând de fiecare dată în jurul lui mult entuziasm, idei de prezentare și o atmosferă de sărbătoare încheiată în acorduri muzicale de calitate.

 

Marșul Absolvenților, organizat în onoarea generațiilor de absolvenți și pentru o promovare în comunitate

Primul marș organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în luna mai a anului 2017, a beneficiat de o imensă participare, marea de absolvenți revărsându-se pur și simplu pe străzile municipiului. Într-o atmosferă de sărbătoare, studenții au strigat numele facultăților ale căror cursuri le absolviseră, mărturisind că ideea unui astfel de marș li s-a părut extrem de bine-venită.

Odată ajunși în centrul municipiului Suceava, Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, s-a arătat extrem de încântat de numărul mare de studenți prezenți la acel prim marș și s-a bucurat de aprecierea studenților față de prima manifestare de acest fel și de cadoul frumos oferit comunității sucevene. Generalul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu, a susținut atunci în fața absolvenților un discurs motivațional plin de însuflețire și convingere despre curaj, provocări și atingerea obiectivelor. După festivitatea de absolvire, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a concertat formația Voltaj.

La începutul lunii iunie 2018, absolvenții celor 10 facultăți de atunci au pornit în marș din Campusul USV spre esplanada Casei de Cultură, fiind așteptați aici de părinți, profesori și reprezentanți ai universității. După festivitatea de absolvire, condusă de rectorul interimar Mihai Dimian, sărbătoarea tinereții și bucuriei s-a încheiat cu un concert Smiley.

O nouă ediție a Marșului Absolvenților, desfășurată pe 13 iunie 2019, a adunat 1.500 de absolvenți de la studiile de licență și aproape 700 de absolvenți de masterat. „La momentul festiv al absolvirii promoției 2019, am convingerea că universitatea suceveană și-a îndeplinit în mare măsură rolul de a forma viitorii specialiști, atât din perspectiva dezvoltării lor personale, cât și a adaptabilității mai facile la meseriile viitorului”, a spus rectorul Universității Suceava, Valentin Popa. La finalul festivității de absolvire un show live spectaculos a fost susținut de Zdob și Zdub.

Pandemia nu a permis organizarea tradiționalului Marș al Absolvenților în vara anului 2020, însă s-a încercat atunci compensarea într-o mică măsură a acelui impediment pentru absolvenții Promoției 2020, care reprezintă o parte importantă din marea familie USV. Mesajele pline de entuziasm ale celor 10 șefi de promoție, alături de cel al rectorului Universității și de cele ale reprezentanților autorităților locale, au putut fi vizionate într-un material video realizat de Serviciul de Relații Publice, Comunicare și Imagine cu sprijinul tehnic și logistic al Digital Media Center din cadrul USV.

 

Tinerele generații de absolvenți, sărbătorite din nou în centrul Sucevei

Evenimentul tinerilor absolvenți ai universității sucevene a revenit la mijlocul lunii iunie a anului 2021 în centrul orașului Suceava, așa cum se obișnuise în anii precedenți. Alături de absolvenți au fost conducerea USV, decani, profesori, autorități locale și județene, care au felicitat tânăra generație pentru reușita lor și i-au adresat mesaje de încurajare și susținere. După festivitatea de absolvire pe scena special amenajată au concertat trupele Dimma’S și Fără Zahăr.

De o tradiție care durează deja de 6 generații s-au bucurat și absolvenții promoției 2022 ai Universității ”Ștefan cel Mare”.Ei au traversat orașul în urale, fiecare dintre facultăți fiind prezentate de absolvenții lor ca fiind cele mai bune. Primul care a luat cuvântul dintre cadrele Universității ”Ștefan cel Mare” a fost rectorul Valentin Popa, care s-a bucurat de frumusețea acestei noi generații de absolvenți:

”Doamne, ce frumoși sunteți! S-a văzut asta pe întregul traseu, pentru că în acest an și Dumnezeu a vrut să fie alături de voi prin vremea frumoasă care v-a însoțit. Și trebuie să știți și de ce s-a întâmplat asta. Pentru că meritați! Astăzi încheiem un ciclu de studii care a fost marcat de o perioadă a pandemiei. Unii dintre voi erați boboci când această pandemie s-a declanșat și a fost nevoie să ne îndepărtăm fizic, dar nu și emoțional. Iată-ne împreună din nou astăzi aici, în cea mai frumoasă zi a studenției voastre, când încercăm să vorbim despre această boală la trecut. Poate și pentru că aici, la USV, ne-am obișnuit să conviețuim cu ea, pentru că am făcut tot ce a fost posibil ca actul de predare-învățare și studenția voastră să fie cât mai apropiate de normalitate.”La finalul festivității emoționante, pe scenă au urcat, conform dorinței organizatorilor, cântăreața Andia, partea a doua a concertului aparținând celor de la Direcția 5.

Universitatea „Ștefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților Suceava organizează joi, 15 iunie, cea de-a șaptea ediție a Festivității de Absolvire USV, care va include și Marșul Absolvenților, evenimentul bucurându-se la final de concertul trupei Subcarpați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marșul Absolvenților USV - o prezență de atmosferă pe străzile Sucevei, care celebrează succesul și bucuria absolvirii.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Marșul Absolvenților USV - o prezență de atmosferă pe străzile Sucevei, care celebrează succesul și bucuria absolvirii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei