Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 122 (8346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Imagini nefructificate

Patronul magazinelor Fabio acuză Poliția din Suceava că nu se implică pentru prinderea hoților care i-au călcat pragul

În ultimele două săptămâni, mai multe magazine din municipiile Suceava și Botoșani au fost ținta unor furturi care au la bază același principiu de acțiune. Principalii suspecți sunt membrii unei bande organizate din Dorohoi, care au acționat cu tupeu și determinare. Deși reprezentanții firmei au anunțat de fiecare dată autoritățile, pentru a-i prinde pe infractori și să recupereze bunurile furate, atitudinea polițiștilor din cele două orașe a fost total diferită. Dacă la Suceava ancheta este tărăgănată de mai bine de două săptămâni, la Botoșani investigațiile au fost demarate imediat.

Primul incident a avut loc în data de 10 mai a.c., în magazinul Fabio din Suceava, situat pe strada Ana Ipătescu, în apropiere de Mc Donalds. În jurul orei 13, patru persoane au reușit să fure din incinta Casei de Amanet Fabio un iPhone 13 Pro Max în valoare de 4.500 de lei. Modul de operare al hoților a fost meticulos pus la punct, iar angajații au fost distrași în mod intenționat.

Doi tineri au intrat în magazin și au cerut un telefon de la raft, pretinzând că doresc să-l cumpere. În timp ce unul dintre ei a rămas în incintă pentru a mai verifica telefonul, celălalt a ieșit afară. În aceeași perioadă, au intrat în magazin alți doi complici care au dorit să amaneteze niște ochelari, distrăgând astfel atenția angajatului. În momentul în care angajatul verifica ochelarii, hoții au profitat de ocazie și au fugit cu telefonul, unul dintre complici facilitându-i fuga deschizând ușa.

Angajatul Fabio a reacționat prompt și a anunțat imediat poliția. Un echipaj de poliție a sosit la locul faptei și a început cercetările. Ba mai mult, angajații firmei au pus la dispoziția polițiștilor filmările de la momentul furtului și au oferit informații despre suspecți. În scurt timp, informația despre furt a fost făcută publică pe rețelele de socializare, iar numele suspecților - Moldovanu Andrei, Foca Andrei, Feraru Ricardo și Iancu Gabor - au fost transmise poliției.

După circa șase ore de la comiterea furtului în Suceava, în timp ce polițiștii din județul vecin ar fi trebuit să investigheze cazul, doi dintre suspecți, Moldovanu Andrei și Foca Andrei, au ajuns la punctul de lucru din Dorohoi al Casei de Amanet Fabio însoțiți de alte trei persoane. Motivul – doreau să amaneteze telefonul furat din Suceava. Angajatul din Dorohoi a verificat telefonul și le-a oferit suma de 2.600 de lei. Deoarece cei doi hoți erau minori, angajatul a decis să treacă telefonul pe numele unui major care îi însoțea, Mariniuc Marius Sebastian. Informațiile au fost transmise imediat și polițiștilor din Suceava, însă cei care au ajuns la primele cercetări au declarat că nu se vor ocupa de caz și au promis că o altă persoană din cadrul poliției Suceava va prelua investigațiile. După aproximativ o săptămână, angajatul Fabio a fost contactat de un ofițer de poliție din Suceava numit Ștefan, care a preluat cazul. Cu toate acestea, de atunci nu a mai primit nicio informație cu privire la evoluția investigațiilor.

În schimb, după circa două săptămâni, un alt furt parcă tras la indigo a avut loc într-un magazin Fabio din municipiul Botoșani. Metoda de acțiune a fost asemănătoare cu cea din Suceava, doar cu alți protagoniști. Mai exact, pe 25 mai a.c., în jurul orei 19,30, în magazinul Fabio din zona Select au intrat cei doi suspecți, Bararu Dănuț și Leonte Alexandru. Cei doi indivizi au pretins că doresc să achiziționeze un telefon și au optat pentru două telefoane iPhone, dar se răzgândesc și pleacă pentru moment. Revin după mai bine de o jumătate de oră și cer angajatului un iPhone 13 Pro Max în valoare de 4.500 lei cu scopul de a-l cumpăra. Între timp, în magazin mai intră două persoane care doresc să achiziționeze un ceas, distrăgându-i atenția angajatului. Când au observat că acesta nu este atent, cei doi suspecți au fugit cu telefonul.

Angajatul a alertat imediat autoritățile, iar poliția a intervenit rapid pentru a demara investigațiile. Informațiile despre suspecți au circulat rapid pe rețelele de socializare, dezvăluind că aceștia fac parte din aceeași gașcă din Dorohoi, responsabilă și de furtul din Suceava. Există indicii că telefonul furat a fost vândut, iar polițiștii botoșăneni depun acum toate eforturile pentru a recupera bunurile și a-i prinde pe hoți. Angajatul Fabio a fost și a dat declarații la poliția Botoșani și a primit asigurări că telefonul va fi recuperat în cel mai scurt timp posibil.

”Poliția din Suceava nu a mișcat niciun deget, deși le-am dat și numele suspecților”, a spus Ady Amariței, patronul societății care administrează casele de amanet Fabio.

Sebastian GHEORGHIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul magazinelor Fabio acuză Poliția din Suceava că nu se implică pentru prinderea hoților care i-au călcat pragul.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Patronul magazinelor Fabio acuză Poliția din Suceava că nu se implică pentru prinderea hoților care i-au călcat pragul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei