Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 122 (8346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Chitaristul Tudor Torge, din Cluj, a câștigat Trofeul „Lira de Aur”

Duminică, 28 Mai 2023 (14:47:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevul Tudor Torge, de la Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj, a cucerit trofeul celei de-a 42-a ediții a Concursului de interpretare instrumentală ”Lira de Aur”, de la Suceava. Adolescentul a fost recompensat cu trofeul competiției și cu suma de 5.000 de lei acordată de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”.

Tudor este în clasa a X-a și a performat la chitară, fiind pregătit de prof. Viorela Filimon și prof. Biro Lajos. Este apreciat în lumea muzicală, fiind laureat în cadrul a numeroase concursuri naționale și internaționale de prim rang, dintre care menționăm: Johann Sebastian Bach Music Festival (Marele Premiu, 2022), G Clef International Music Competition, Coreea (Premiul I, 2021), Altamira Guitar Festival (Premiul I, Italia 2021), Pleven International Guitar Festival (Marele Premiu, Bulgaria 2021), Concursul Guitar Foundation of America Ppremiul al III-lea 2020), etc.

 De asemenea, Premiul „Ciprian Porumbescu” a fost adjudecat de Mihail David Popa, de la Colegiul Național „Octav Băncilă” Iași, clasa a XI-a, care a interpretat la corn.

 

·14 finaliști

 

14 competitori au fost notați cu 100 de puncte din partea juriului, fiind laureați cu Premiu I – finalist: Daria Maria Popescu – Bacău, vioară; Radu Sava Greju – Cluj, pian; Marian Horațiu Adrian – Cluj, vioară; Alexandru Beleca – București, percuție; George Andrei Țăranu – Piatra Neamț, pian; Filip Cușmir, Cluj, vioară; Ana Karina Voion – Iași, pian; Andrei Pițu – Botoșani, chitară; Alexander Theodor Kiss – Cluj, oboi; Alexandra Marițencu – Botoșani, pian; Mihail David Popa – Iași, corn; Ștefania Turcu – București, vioară; Vanessa Riana Savu – Cluj, flaut și câștigătorul trofeului Tudor Torge.

 

Președintele juriului Concursului „Lira de aur” a fost Vlad Dimulescu, de la Universitatea Națională de Muzică București.

Principalul organizator al concursului este Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, susținut de Inspectoratul Școlar al Județului Suceava și Ministerul Educației. Parteneri în derularea evenimentului muzical sunt Primăria Suceava, Consiliul Local Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina”, precum și Asociația de Părinți și Absolvenți ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Adelina TALPALARIU

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chitaristul Tudor Torge, din Cluj, a câștigat Trofeul „Lira de Aur”.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chitaristul Tudor Torge, din Cluj, a câștigat Trofeul „Lira de Aur”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei