Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 122 (8346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Sucevenii acuzați că-i șantajau și le cereau taxă de protecție unor ucraineni, lăsați în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei patru suceveni acuzați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava că șantajau și cereau taxă de protecție unor ucraineni au fost lăsați în libertate. Un magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava a respins cererile de arestare formulate față de Dumitru Corocăescu, zis și ”Mitosh”, soția acestuia, Alina Ionela Corocăescu, Virgil Iulian Bîrlescu și Petru Codriță Butnar. Totuși, s-a decis ca cei patru să fie cercetați sub control judiciar printr-o decizie care nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Procurorii DIICOT îi acuză pe cei patru că au identificat mai mulți transportatori ucraineni, care efectuau curse pe traseul Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava - Cernăuți și retur. Potrivit unui comunicat de presă, sucevenii i-ar fi constrâns pe ucraineni să plătească periodic o taxă de protecție, convingându-i că doar în acest fel pot efectua activitățile de transport.

”De asemenea, pentru a determina persoanele vătămate să plătească sumele de bani, grupul infracțional ar fi recurs la amenințarea cu acte de violență, la întrebuințarea de acte de lovirea sau alte violențe, la efectuarea de sesizări ale autorităților, cu privire la faptul că cetățeni ucraineni ar fi efectuat, fără drept, transport de persoane. Totodată, pentru a controla activitatea desfășurată de transportatori, cel puțin un membru al grupului infracțional organizat s-ar fi deplasat în zona aeroportului în intervalele de timp în care ar fi aterizat sau ar fi decolat curse aeriene internaționale. În această modalitate, grupul infracțional organizat a obținut aproximativ 10.000 de euro pe lună de la transportatorii ucraineni”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Gruparea s-a constituit în cursul anului 2022, iar pentru a documenta activitatea infracțională, în cursul zilei de joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au efectuat 4 percheziții domiciliare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii acuzați că-i șantajau și le cereau taxă de protecție unor ucraineni, lăsați în libertate.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii acuzați că-i șantajau și le cereau taxă de protecție unor ucraineni, lăsați în libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei