Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 118 (8342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Deplorabil

Stadionul ”Nada Florilor” din Fălticeni, o ruină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadionul ”Nada Florilor” din Fălticeni a ajuns o ruină, iar acest lucru se vede cu ochiul liber. Prin tribune au crescut copaci, părțile laterale ale singurei tribune s-au surpat ca urmare a unor alunecări de teren, iar tribuna oficială este doar umbra celei care a funcționat cândva.

Gardul împrejmuitor are lipsă plase din loc în loc, pista de alergare se poate zări cu greu din iarbă, iar tabela de marcaj pare adusă dintr-o fabrică ajunsă în faliment.

Nefuncțional de mai multă vreme, stadionul se află în administrarea Primăriei Fălticeni, care nu își permite să investească sume uriașe pentru amplele lucrări de renovare care ar fi necesare. În urmă cu mai bine de doi ani, primarul Cătălin Coman a anunțat că a fost depus un proiect prin Administraţia Fondului de Mediu, un proiect în valoare de 3 milioane de lei, cu finanţare externă, la care contribuţia administrației din Fălticeni este de doar 2%.

”Începem cu vestiarele şi ne propunem ca pe viitor, prin sursele de finanţare identificate la nivel extern, pentru că vorbim de investiţii care depăşesc bugetul local al municipiului nostru, să începem încet, încet reabilitarea terenului de joc, a pistei de alergare şi a tribunelor.

Este un stadion reprezentativ pentru noi şi ne dorim ca în cel mai scurt timp să avem două stadioane pe care să le putem folosi în activitatea competiţională, şi aici nu mă refer doar la fotbal, ci la toate ramurile sportive care au nevoie de baze de calitate şi adaptate la cerinţele zilelor în care trăim”, spunea primarul Cătălin Coman în martie 2021.
Totuși, ziua în care acest stadion își va recăpăta gloria de altădată pare una extrem de îndepărtată. Iar pentru o reabilitare totală este nevoie, cel mai probabil, de milioane de euro, bani pe care Primăria Fălticeni nu îi are.

Cu o capacitate de 10.000 de locuri, stadionul ”Nada Florilor” a fost inaugurat în 1982 la un meci test între formația locală Chimia și lotul național al României, antrenat de Mircea Lucescu, și care se afla în cantonament la Câmpulung Moldovenesc.

A mai avut clipe de glorie la finalul anilor 1990, când Foresta Fălticeni, echipă patronată de Eugen Huțu, a promovat în Liga I, iar ulterior a fost transferată la Suceava. Practic, de atunci, stadionul a luat-o rapid pe calea degradării, iar acum a ajuns în starea în care este.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadionul ”Nada Florilor” din Fălticeni, o ruină.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stadionul ”Nada Florilor” din Fălticeni, o ruină5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei