Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 118 (8342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Transformări spectaculoase

Școli și grădinițe din Broșteni, reabilitate și modernizate la foc automat în ultimii doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe unități de învățământ din orașul Broșteni și din celelalte localități componente au suferit transformări radicale și spectaculoase după ce au trecut prin ample lucrări de renovare și modernizare. În mai bine de doi ani și jumătate, pentru a le da o față nouă grădinițelor și școlilor aflate în stare de degradare s-au realizat proiecte în valoare totală de 20 de milioane de lei, adică 4 milioane de euro.

Ultimul astfel de proiect care a fost predat de constructor este cel care a vizat reabilitarea de la Școala cu clasele I – VIII ”Ion Teodorescu” din Cotârgași, un proiect în valoare de 950.000 de lei. Lucrările au vizat demolări și desființări, lucrări noi de construcții, lucrări de rezistență și structură, lucrări de finisaje interioare și exterioare, amenajări exterioare, modernizarea rețelelor de alimentare cu apă, alimentare cu energie electrică și instalații termice.

”Lucrarea este finalizată și aici urmează să fie alocați bani pentru dotări, montarea unui gard, amenajarea parcării și achiziția unei centrale termice performante care va deservi școala, grădinița și baza sportivă”, a detaliat primarul din Broșteni, Alexandru Hurjui.

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte s-a finalizat anul trecut. Modernizarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit din Broșteni a fost un proiect în valoare de 3.200.000 de lei.

Clădirea are o suprafață construită totală de 591,58 mp, fiind amenajată la parter o sală de mese, o bucătărie, două săli de grupă, holuri, oficiu personal, izolator, băi separate pentru personal și copii, depozit material didactic. La etaj sunt amenajate alte două săli de grupă, hol, birou director, birou administrator, cancelarie, vestiare, toalete și un depozit pentru materialul didactic. Grădinița este prevăzută inclusiv cu un cabinet medical.

De asemenea, au fost finalizate și lucrările la proiectele “Reabilitare și modernizare Grădinița cu Program Normal 1 din satul Cotârgași” și “Reabilitare și modernizare Grădinița cu Program Normal 2 din satul Cotârgași”.

La Grădinița cu Program Normal nr. 1 valoarea lucrărilor a fost de 900.000 de lei și acestea au presupus demolări și desființări, lucrări noi de construcții, lucrări de rezistență și structură, lucrări de finisaje interioare și exterioare, amenajări exterioare, dar și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă, alimentare cu energie electrică și instalații termice.

Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Normal nr. 2 a costat 950.000 de lei și s-au realizat lucrări de rezistență și structură, lucrări de finisaje interioare și exterioare, amenajări exterioare, lucrări la rețele și utilități (alimentare cu apă, ape uzate menajere către cămine și către fosa septică, alimentare cu energie electrică, instalații termice). Cu fonduri din bugetul local, ambele unități de învățământ vor beneficia de dotări.

O altă investiție finalizată anul trecut a fost cea de reabilitare și modernizare a Școlii cu clasele I – IV din satul Dârmoxa. Proiectul a fost în valoare de 580.000 de lei și urmează să fie alocați bani pentru dotări.

”Mai avem aprobate la finanțare alte două proiecte în valoare de 12 milioane de lei (2,4 milioane de euro) care vizează reabilitarea corpurilor A și B ale Liceului Tehnologic Nicolai Nanu. Mai avem și școli nefuncționale, care sunt prinse în programul de investiții și căutăm surse de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea acestora. Mă bucur că am reușit să investim în școli și grădinițe, pentru modernizarea acestora și aducerea lor la un stadiu european.

Au fost și momente mai grele pentru cadrele didactice, pentru părinți și elevi, prin disconfortul creat, dar au dat dovadă de înțelegere și le mulțumesc. A fost o muncă de echipă, iar colegii din Primăria Broșteni merită toată aprecierea mea”, a mai adăugat Alexandru Hurjui, primarul din Broșteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școli și grădinițe din Broșteni, reabilitate și modernizate la foc automat în ultimii doi ani.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Școli și grădinițe din Broșteni, reabilitate și modernizate la foc automat în ultimii doi ani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei