Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 118 (8342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calificare la Internaționala de Biologie, Dubai: „Olimpiada a fost emoție, răbdare și un formidabil bagaj de cunoștințe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teodor Cârloanță, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, poartă semnătura unei reușite remarcabile, elevul calificându-se în lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie.

Competiția va avea loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 3-12 iulie 2023.

După o serie de teste și evaluări de departajare, Teodor a reușit accederea în lotul național restrâns alături de alți trei elevi din țară.

„Olimpiada de biologie a reprezentat emoție, răbdare și un formidabil bagaj de cunoștințe științifice. Pe plan academic, biologia mi-a oferit posibilitatea de a înțelege cu adevărat materia vie, legăturile dintre elementele acesteia care, de altfel, conferă stabilitatea a tot ceea ce putem vedea. De asemenea, am avut ocazia de a veni în contact cu o parte din materia ce urmează să o studiez la facultatea de medicină, confirmând din nou bucuria de a îmbrățișa profesia de medic”, a mărturisit Teodor.

Inițial, după Olimpiada Națională de la Iași au fost selectați cei mai buni 20 de elevi. Trierea celor mai buni patru s-a desfășurat la Cluj, după două săptămâni de pregătire la Facultatea de Biologie și o serie de probe de departajare.

„A fost o competiție strânsă între cei 20 de participanți din cadrul lotului lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie, însă perioada de pregătire de două săptămâni petrecută la Cluj ne-a ajutat să descoperim <bunăvoința din inimile noastre>, dezvoltând spiritul de fair-play care trebuie să fie prezent în astfel de împrejurări. Am cunoscut persoane deosebite din toate colțurile țării, iar reîntâlnirea cu colegii de anul trecut Marian Ionescu din Suceava, Teodora  Smîntancă Strugariu din Bacău, Iustina Roșu din București, Elena Pîrlici din Argeș și Ariana Nechifor din Focșani, a fost un prilej de bucurie. De altfel, trăirile pe care le-am împărtășit nu au făcut altceva decât să ne unească din ce în ce mai mult. Participarea la olimpiadă și calificarea la etapa internațională le consider o aventură în lumea cunoașterii științifice în timpul căreia am avut parte de o susținere permanentă din partea familiei, a tuturor profesorilor C. N. <Dragoș Vodă> din Câmpulung Moldovenesc și a doamnei inspector, cărora le mulțumesc pentru tot ajutorul!”, a mai completat Teodor.

 

„Îți mulțumesc pentru onoarea de a a-ți fi profesoară!”

Datorită rezultatelor sale deosebite, Teodor este admis încă de anul trecut la oricare dintre facultățile de medicină din țară.

Adolescentul este pregătit de profesoara Daniela Zancu.

Potrivit acesteia, „Biologia este un domeniu fascinant, fiecare dintre noi fiind reprezentantul unei specii bio-sociale în care arhitectura ființei noastre ascunde încă multe mistere. Teodor a fost atras dintotdeauna de aceste mistere a tot ce înseamnă VIU. Dragostea lui pentru biologie s-a împletit cu multă, multă muncă, dedicare, sacrificii, zeci de ore de studiu, pentru Teodor neexistând cuvintele <de ajuns>. Dorința lui Teodor după faza națională de anul trecut a fost să ajungă la internațională! Și, iată, a ajuns! Îți mulțumesc, Teodor, pentru onoarea de a a-ți fi profesoară!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calificare la Internaționala de Biologie, Dubai: „Olimpiada a fost emoție, răbdare și un formidabil bagaj de cunoștințe”.
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Calificare la Internaționala de Biologie, Dubai: „Olimpiada a fost emoție, răbdare și un formidabil bagaj de cunoștințe”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei