Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 118 (8342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Spitalul de Urgență din Suceava va relua, de luna viitoare, operațiile de cataractă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Operațiile de cataractă vor fi reluate, de luna viitoare, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Medicul-șef al secției Oftalmologie din spital, dr. Răzvan Dumitrescu, a declarat că acest tip de intervenții a fost sistat în luna februarie a acestui an, pentru a fi achiziționate truse de operații suplimentare, necesare fluenței fluxului operator. Procedura de achiziție s-a încheiat la începutul lunii mai și în data de 10 mai a.c. a fost încheiat contractul pentru încă 5 truse. Timpul de livrare este de 60 de zile, dar firma s-a angajat să le furnizeze în timp mai scurt, respectiv în aproximativ o lună. Deocamdată, doar unul dintre cei trei medici oftalmologi ai spitalului face operații de cataractă, dr. Răzvan Dumitrescu, o zi pe săptămână. Pentru pacienții care au asigurare de sănătate intervenția este gratuită, se plătește doar pentru cristalin, 1.400 de lei/bucată. În sistem privat, operația de cataractă costă în jur de 3.000 de lei/ochi.  

Cataracta este o cauză frecventă a pierderii vederii și afectează stilul de viață activ - dificultăți în a conduce noaptea, citit, privit la televizor etc. Deși intervenția chirurgicală duce la recăpătarea vederii, cataracta este adesea neglijată și operația amânată, fie din teama de o operație la ochi, pe care mulți oameni o cred dureroasă și riscantă, fie din considerente financiare, având în vedere că pentru cristalin se plătește, indiferent dacă operația se face în sistemul medical de stat sau în cel privat. Diferența între suma plătită în sistem public și cea din clinicile private face însă necesară existența acestui serviciu într-un spital județean.

Menționăm că operația de cataractă se efectuează cu anestezie locală și durează 10-15 minute. La clinicile private, în majoritatea este o procedură care se efectuează în ambulatoriu. Pacientul merge acasă aproape imediat după operație și își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi.  

În timpul operației de cataractă, se îndepărtează cristalinul natural opacifiat al ochiului și se înlocuiește cu o lentilă artificială. Există două tipuri de implanturi de cristalin: monofocale, care necesită corecție optică cel puțin pentru un focar de vedere, adică persoana respectivă va purta ochelari pentru vederea la distanță sau pentru cea de aproape, și multifocale, care oferă independență de ochelari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență din Suceava va relua, de luna viitoare, operațiile de cataractă.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul de Urgență din Suceava va relua, de luna viitoare, operațiile de cataractă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei