Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 104 (8328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiune

Președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, a fost suspendat timp de un an din toate funcțiile din partid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației PSD Rădăuți și fost primar al acestui municipiu, Nistor Tatar, a fost suspendat timp de un an din toate funcțiile pe care le deține în acest partid. Decizia a fost luată în ședința de vineri a Biroului Politic Județean al PSD Suceava, la propunerea deputatului Eugen Bejinariu, responsabil politic de zona Rădăuți din partea acestei formațiuni politice. În cadrul ședinței, lui Nistor Tatar i-au fost aduse mai multe acuzații, printre care și faptul că a organizat alegerile în cadrul organizației PSD Rădăuți fără a respecta statutul partidului. Astfel, lui Nistor Tatar i s-a imputat faptul că alegerile în PSD Rădăuți au fost organizate fără participarea unui reprezentant din structura ierarhic superioară din partid, respectiv Biroul Politic Județean. Alegerile contestate au avut loc vineri, 28 aprilie, iar în urma acestora Nistor Tatar a fost reales la conducerea PSD Rădăuți. Tot în cadrul ședinței de vineri, au fost invocate și alte motive pentru susținerea suspendării din funcțiile pe care le deține, printre care și faptul că nu a primit membri noi în partid, că nu a luat act de mai bine de 100 de cereri de adeziune, dar și faptul că a obstrucționat în mod voit activitatea candidatului PSD pentru Primăria Rădăuți, avocatul Traian Andronachi, acesta fiind validat deja drept candidat de către Biroul Permanent Județean.

Decizia de suspendare a lui Nistor Tatar din funcțiile pe care le deține în PSD a fost luată în Biroul Permanent Județean cu o majoritate de voturi, fiind doar câteva abțineri. Nistor Tatar este președinte al PSD Rădăuți și vicepreședinte județean al partidului. Decizia finală cu privire la această sancțiune urmează să fie luată tot prin vot în cadrul Consiliului Politic Județean al PSD Suceava, care cel mai probabil se va întruni în cursul săptămânii viitoare.

De precizat că mai mult ca sigur urmează ca tot în Consiliul Politic Județean al PSD Suceava să se decidă și invalidarea alegerilor din organizația Rădăuți. Conducerea filialei PSD Rădăuți ar urma să fie preluată de un parlamentar PSD, după care vor fi organizate alte alegeri.

 

Nistor Tatar: Toate acuzațiile au fost „pe temei de bârfă”, fără a se prezenta fapte concrete

Contactat telefonic, Nistor Tatar a declarat că din punctul său de vedere toate acuzațiile care i-au fost aduse au fost „pe temei de bârfă”, fără a i se prezenta fapte și documente concrete. „A fost analizată activitatea mea și am fost propus pentru Consiliul Politic Județean la un an cu suspendare din funcțiile politice din partid pe niște motive care nu sunt reale și care nu afectează imaginea partidului, conform statutului. Nu a fost nimic în mod concret”, a precizat președintele PSD Rădăuți. Nistor Tatar a arătat că nu el personal a stabilit organizarea alegerilor din PSD Rădăuți și data desfășurării acestora, decizia fiind luată de Biroul Permanent Municipal al filialei. El a arătat că această decizie a fost comunicată în mod oficial conducerii județene a PSD Suceava. „Deocamdată eu sunt în funcție”, a precizat Tatar, care a mai adăugat că așteptă decizia Consiliului Politic Județean, iar dacă suspendare va fi menținută va contesta această hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, a fost suspendat timp de un an din toate funcțiile din partid.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, a fost suspendat timp de un an din toate funcțiile din partid5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei