Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 104 (8328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” numărul olimpicilor cu rezultate extraordinare crește an de an

Trei elevi clasați pe locul al treilea, trei mențiuni și un premiu special la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare reprezintă o performanță extrem de bună pentru colectivul de elevi și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Desigur, la toate acestea se adaugă rezultatele bune la majoritatea competițiilor desfășurate la nivel județean, ceea ce face ca, la acest moment, instituția de învățământ din ce în ce mai apreciată de elevi și părinți să se înregistreze cu 28 astfel de premii.

Satisfacția adusă de aceste premii înseamnă, însă, efort, dăruire, pasiune, muncă, disciplină și răbdare. Reprezintă pasiune pentru un anumit domeniu, pasiune ce este transmisă de dascăli înzestrați, copiilor dornici să se dezvolte. Este dăruire și răbdare din partea elevilor și profesorilor pentru ca visul de a obține rezultate foarte bune să prindă viață. Este muncă și efort atât pentru elevi, cât și pentru profesori, fiindcă olimpiadele și concursurile școlare înseamnă performanță, deci mult mai mult decât ceea ce este în programa de zi cu zi. Este disciplină din partea elevilor, fiindcă fără un ritm de muncă bine pus la punct, fără studiu intens, nu se pot obține rezultate extraordinare. Pentru astfel de performanțe este nevoie de profesori și elevi care să prețuiască ceea ce fac, care se respectă reciproc astfel încât învățarea să-și tragă seva din acest respect, iar legătura puternică între actorii procesului de învățare să conducă la performanță. E o legătură care a favorizat schimbul de idei, dorință de cunoaștere, pasiune, iar acest lucru se oglindește în toate premiile aduse la CTMB de către echipele elev-profesor/profesori, participante la numeroasele competiții județene și naționale.

Iată care sunt rezultatele care au făcut ca numele Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” să fie cunoscut pretutindeni în țară: Erik-Alexandru Pantea (clasa a X-a B) – Premiul al III-lea, faza națională a Olimpiadei de Istorie (prof. dr. Elena Deleanu), Diana-Maria Tîrziu (clasa a IX-a D) – Premiul special, faza națională Olimpiada de Religie Ortodoxă (prof. Marieta-Maria Peiu), Marina-Elena Huza (clasa a XII-a G) – Premiul al III –lea, Olimpiada disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii” (prof. Claudia Suseanu, Florentina Crăciun, Ionela Scripcă), Daniel Herlea (clasa a VI-a) – Premiul al III-lea, Concursul Național de Fizică PHI (prof. dr. Mihaela Jarcău), Anisia Maftei, Maria Macovei, Eusebiu Stas (clasa a VI-a) – Mențiune, Concursul Național de Fizică PHI (prof. dr. Mihaela Jarcău).

De asemenea, la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor pe discipline, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a avut numeroase reprezentări și a câștigat la fel de multe premii.

Șase premii I la fazele județene ale olimpiadelor și concursurilor au fost obținute de următorii elevi: Raisa Andrian (clasa a X-a A) la disciplinele Limba Rusă Maternă și Religie de Rit Vechi, Nina Anisimoae (clasa a XI-a B), la disciplina Limba Rusă Maternă, ambele eleve fiind pregătite de profesoara Valentina Nazarov, Marina-Elena Huza (clasa a XII-a G), Marina-Erika Parasca (clasa a XI-a G) - Olimpiada la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”, specializarea Industrie textilă și pielărie/Tehnician Designer Vestimentar, eleve pregătite de prof. dr. Țuca Mariana-Silvia, prof. Claudia Suseanu, prof. Crăciun Florentina, Stanciu Geanina, Scripcă Ionela, Mihai-Cristian Buga (clasa a XI-a E) - Olimpiada din aria curriculară „Tehnologii”, specializarea Electronică, automatizări, Telecomunicații/Tehnician operator tehnică de calcul, pregătit de profesorii Daniela-Elena Onuțu, Elena Savu și Samuel Dumbravă.

Patru premii II la fazele județene ale olimpiadelor și concursurilor au primit elevii: Denisa-Gabriela Kuczak (clasa a X-a A) - Olimpiada de limbi romanice, Limba Italiană, pregătită de profesoara Simona-Magdalena Trușcan, Giovani-Florin Bratu (clasa a XI-a E) - Olimpiada din aria curriculară „Tehnologii”, specializarea Electronică, automatizări, Telecomunicații/Tehnician operator tehnică de calcul, îndrumat de profesorii Daniela-Elena Onuțu, Elena Savu și Samuel Dumbravă, Maria-Magdalena Huza (clasa a XII-a G) și Diana-Elena Gheban (clasa a XI-a G) - Olimpiada la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”, specializarea Industrie textilă și pielărie/Tehnician Designer Vestimentar (prof. dr. Țuca Mariana-Silvia, prof. Claudia Suseanu, prof. Florentina Crăciun, prof. Geanina Stanciu și prof. Ionela Scripcă).

De asemenea, locul al III-lea la etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză a fost adjudecat de David-Mihai Șorodoc (clasa a IX-a A), elev susținut și pregătit de prof. dr. Raluca-Iuliana Suciu, de Veronica Alexandru (clasa a X-a A) și Cosmina-Ecaterina Chirilă (clasa a XI-a A), ambele participante la Olimpiada de Tehnologia Informației OJTI, secțiunea TIC, îndrumate de prof. Simona-Maricica Murărescu și prof. Bogdan Dumitriu.

Alte numeroase premii au adus elevii Șodolescu Thea (clasa a IX-a A), mențiune la faza județeană a Olimpiadei de limba engleză (îndrumător, prof. dr. Raluca-Iuliana Suciu), Maria-Mădălina Antoniac (clasa a X-a C) – Olimpiada de Științe Socio-Umane, disciplina Logică, Argumentare și Comunicare, Adrian Ileana (clasa a XI-a A), care a obținut două mențiuni, participând la Olimpiada de Tehnologia Informației OJTI, secțiunea TIC (prof. Simona-Maricica Murărescu și prof. Bogdan Dumitriu), Andrei-Codrin Floria (clasa a X-a A), Iustin Iacob (clasa a IX-a D) – mențiune tot la Olimpiada de Tehnologia Informației OJTI, secțiunea TIC (prof. Simona-Maricica Murărescu și prof. Bogdan Dumitriu) și Alexandru-Ioan Maleș (clasa a IX-a A) – care a obținut o mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Biologie, sub îndrumarea profesoarei Vergilia Bacalu.

Bucuria acestor  realizări deosebite este cu atât mai mare cu cât mulți dintre liceenii campioni sunt foști elevi ai claselor de gimnaziu de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”: Erik-Alexandru Pantea, Alexandru-Ioan Maleș, Adrian Ileana, Raisa Andrian, Thea Șodolescu, David-Mihai Șorodoc.

Liana SĂVESCU-GHENGHEA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” numărul olimpicilor cu rezultate extraordinare crește an de an.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” numărul olimpicilor cu rezultate extraordinare crește an de an5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei