Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 98 (8322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluție finală

Notarul Petru Atănăsoaei a încercat fără succes să rupă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Notarul public Petru Atănăsoaei a încercat, fără succes, să rupă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat în toamna anului trecut cu structura locală a DNA pentru o faptă comisă în dosarul care îl vizează și pe comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. În acest sens, a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție acest acord recunoscut și de un complet de judecată de la Curtea de Apel Suceava. Instanța supremă s-a pronunțat vineri și a decis să respingă apelul ca nefondat, soluție care este definitivă. În aceste condiții, intră în vigoare pedeapsa de un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru infracțiunea de fals intelectual. Petru Atănăsoaei a încercat să rupă acest acord pentru că ar fi aflat că nu ar mai avea dreptul să profeseze, dar lucrurile nu sunt foarte clare în această privință și este posibil să fie vorba doar de o interpretare a legislației după care activează notarii publici. Prin acordul de recunoaștere a vinovăției, judecătorul a mai decis și o serie de interdicții și obligații pentru notar, respectiv să se prezinte la Serviciul de probațiune Suceava, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

”Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Gura Humorului sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava”, se mai arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, rămasă definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanțele au mai stabilit și un termen de supraveghere de 2 ani, dar și să anuleze actul de vânzare-cumpărare încheiat și autentificat de notarul Petru Atănăsoaei.

Fapta a fost comisă în cursul anului 2020 și constă în aceea că a atestat un contract de vânzare-cumpărare a unui apartament deși soția celui care a înstrăinat imobilul nu era prezentă la fața locului. Cumpărător al apartamentului era fiul vitreg al lui Radu Obreja, dar anchetatorii susțin că beneficiarul real era chiar fostul șef de la Permise și Înmatriculări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Notarul Petru Atănăsoaei a încercat fără succes să rupă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Notarul Petru Atănăsoaei a încercat fără succes să rupă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei