Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 98 (8322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aspirație

Flutur vrea consolidarea statutului de „lider al inițiativelor în turism” pe care îl atribuie județului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, vineri, în cadrul unei ședințe tehnice pentru constituirea  „Organizaţiei de Management al Destinației Bucovina”, trofeul obținut la Gala „Destinația anului 2023 în România”, de „Ținutul Mănăstirilor din Bucovina. Flutur a declarat că trofeul aparține tuturor celor care au muncit pentru a face din județul Suceava o destinație turistică apreciată, incluzând atât reprezentanți ai administrației județene și locale, cât și asociații și operatori în turism și presă. „E rezultatul unui vot și al unui prestigios juriu și al unei munci îndelungate pe care am făcut-o noi toți pentru a pune în valoare patrimoniul lăsat de Dumnezeu și cel creat de oameni”, a afirmat Flutur, completând că „n-o să ne-o luăm în cap cu aceste titluri”, dar „putem să și aplaudăm”. 

Șeful administrației județene a arătat că domeniul turismului „a cunoscut o puternică dezvoltare”, Bucovina fiind apreciată „tot mai mult”, în condițiile în care județul Suceava are „aproape jumătate din aportul în turism în Regiunea Nord Est, cu aproape 40% din investițiile în turism, cu peste 20.000 de locuri de cazare și cu peste 500.000 de turiști care ne-au vizitat în 2022”, „un an greu, cu război la graniță și mii de refugiați pe care i-am avut de gestionat”. Flutur a subliniat că unele dintre proiectele de succes în turism au fost la inițiativa sa, ca de exemplu cele de turism ecumenic - Paște, Crăciun și Pelerin în Bucovina. Prin ceea ce a făcut în acest domeniu președintele Consiliului Județean consideră că a pus Bucovina „pe toate hărțile” țării, mai puțin pe cea meteo, „dar o să facem și asta”.

„Toată țara se uită la Suceava, legat de inițiativele de aici. Toți trag cu ochiul la noi și aș vrea să rămânem lideri în continuare”, este dorința președintelui Consiliului Județean Suceava.

Reamintim că „Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” a câștigat premiul special Destinația Anului în regiunea Moldova și Bucovina, în cadrul galei care a avut loc joi seara la Palatul Culturii din Iași. Premiul special Destinația Anului în regiunea Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș a fost câștigat de Țara Hațegului, iar pentru regiunea regiunea Muntenia, Oltenia și Dobrogea, premiul special l-a câștigat Green Village Resort.

Premiile s-au acordat în urma nominalizărilor primite din partea publicului, a unui juriu și a unui studiu de cercetare al specialiștilor din domeniul turismului. Potrivit lui Flutur, în competiție au fost peste 100 de destinații turistice din România. Județul Suceava a mai avut două nominalizări pentru această distincție, la secțiunile „Atracții cultural-educative” pentru  Cetatea de Scaun a Sucevei, care a obținut locul 3 și „Comori naturale”, cu Țara Dornelor”, locul 2.

 „Ținutul Mânăstirilor” este un proiect inițiat din 2009 de Gheorghe Flutur, bazat pe reabilitarea și promovarea bisericilor și mănăstirilor din Bucovina, pornind de la cele incluse în Patrimoniul UNESCO, și pe evenimente precum Paștele în Bucovina, cu aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, Pelerin în Bucovina sau Crăciun în Bucovina. Alte acțiuni de succes sunt Programul Ștefanian și Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare și cele de promovare a gastronomiei și ospitalității bucovinene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea consolidarea statutului de „lider al inițiativelor în turism” pe care îl atribuie județului Suceava.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea consolidarea statutului de „lider al inițiativelor în turism” pe care îl atribuie județului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei