Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 98 (8322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De miercuri

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. 7.600 de copii din județ sunt așteptați la școală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 debutează miercuri, 3 mai.

Șunt așteptați la secretariatele școlilor gimnaziale părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023.

De asemenea, pot depune cerere de înscriere și părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023, în baza unei recomandări eliberate de grădiniţa pe care acesta a frecventat-o.

Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie (cea mai apropiată de domiciliu), situație în care copilul este automat înscris, în baza validării cererii de înscriere, sau pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie, situație în care copilul va fi înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online pe https://inscriere.edu.ro/, dar după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

Înscrierea în învățământul primar cuprinde două etape: 3-18 mai 2023(părinții vor completa cererile-tip de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor) și 6-12 iunie 2023 (pentru copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă).

 

7.600 de copii, așteptați la pregătitoare

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava estimează că 7.605 copii se vor înscrie în învățământul primar pentru anul școlar următor.

Potrivit planului de școlarizare pentru județul Suceava, vor fi formate 393 de clase, din care 9 clase în învățământul particular.

În prezent, în județ, funcționează 383 de clase pregătitoare.

 

TelVerde, pentru nelămuriri

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava pune la dispoziția părinților interesați de înscrierea în clasa pregătitoare un număr de TelVerde gratuit.

Mai exact, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri, în intervalul orar 8.00-14.00, persoanele interesate pot obține informații cu privire la înscrierea în învățământul primar la numărul de telefon 0800 816 230.

De asemenea, date despre proceduri, școli, locuri disponibile, circumscripții, calendar sunt disponibile pe pagina online a instituției, isj.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. 7.600 de copii din județ sunt așteptați la școală.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. 7.600 de copii din județ sunt așteptați la școală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei