Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 98 (8322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

„Învierea Domnului în satul românesc”, eveniment cultural, duminică, la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Satului Bucovinean va avea loc duminică, 30 aprilie 2023, începând cu ora 9:30, acțiunea culturală „Învierea Domnului în satul românesc”, organizată de Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Organizatorii au ales această dată în contextul Sărbătorilor Pascale și al Duminicii Mironosițelor. „Acest eveniment are ca scop celebrarea sărbătorilor Sfintelor Paști și Ziua Femeii Creștine într-un mod cât mai special și într-un cadru tradițional bucovinean, printr-o serie de activități cultural-artistice și tradiționale, la care vor participa tineri din cadrul Centrelor de tineret Ecclesia ale eparhiei noastre”, au transmis organizatorii.

Programul evenimentului organizat la Muzeul Satului Bucovinean din municipiul Suceava va cuprinde: la ora 9.30 - Sfânta Liturghie, dedicată tinerilor prezenți, săvârșită de un sobor de preoți condus de părintele protoiereu Doru Ionel Budeanu, în biserica-tezaur cu hramul Înălțarea Domnului; la ora 11.30 -  Cea de a IV-a întâlnire a tinerilor din cadrul Centrelor de Tineret Ecclesia ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – în interiorul școlii-muzeu din cadrul complexului muzeal, cuvântul de bun venit va fi rostit de părintele protoiereu Doru Ionel Budeanu; la ora 12.30 -  Salon cultural-tradițional bucovinean – pe scena din cadrul muzeului, unde invitată va fi consultantul artistic - Artă Populară  - Gabriela Teișanu, din cadrul Centrului Cultural Bucovina, care va introduce publicul în atmosfera satului bucovinean de altădată, urmând ca profesoara Adriana Celsie din Rădășeni să inițieze tinerii în tainele simbolisticii costumelor tradiționale românești din diferite zone folclorice ale țării. Profesoara Adriana Celsie, informatician de profesie, este un pasionat colecționar și păstrător de giuvaere strămoșești; La ora 14.30 -  Recital coral pascal – concert de cântări din perioada Penticostarului, susținut în aer liber, pe scena Muzeului Satului Bucovinean, de către corurile grupurilor de tineret din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Evenimentul se încheie cu alegerea și premierea celor mai frumoase, autentice și bine purtate costume tradiționale ale tinerilor prezenți, moment programat pentru ora 15.45.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Învierea Domnului în satul românesc”, eveniment cultural, duminică, la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Învierea Domnului în satul românesc”, eveniment cultural, duminică, la Muzeul Satului Bucovinean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei