Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 94 (8318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

ONSȘ

Elevii de la Frasin, campioni județeni la oină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Școlii Gimnaziale Frasin s-au calificat la etapa zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ), Oină, aceștia obținând cel mai bun rezultat dintre echipele participante la faza județeană.

La finele săptămânii trecute, elevi din patru școli din județ – Frasin, Salcea, Putna, Dumbrăveni - și-au dat concursul la etapa județeană, categoria gimnaziu, feminin și masculin, competiție organizată la Școala Gimnazială Bucșoaia, structura Frasin.

Potrivit prof. Elena Mariana Bejenar, profesor de sport, coordonatoare a evenimentului alături de prof. Sorin Gălăteanu, „au fost prezente atât echipe feminine, cât și echipe masculine din județ, iar elevii școlii noastre sunt campionii județului atât la fete, cât și băieți. Copiii au manifestat interes față de sportul nostru tradițional - oina, dând dovadă de fair-play, iar la final cei mai buni au câștigat. Ne bucurăm că am făcut o prezență foarte bună la joc și am dobândit o experiență frumoasă. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi!”

Etapa zonală a olimpiadei se va desfășura la Botoșani.

„Am implementat în școala în care-mi desfășor activitatea un curs opțional care să readucă la viață sportul național - OINA. (...) Am dorit să le insuflu copiilor dragostea pentru acest sport național neglijat mult timp. În cadrul orelor de pregătire sportivă, copiii au devenit curioși și dornici de a cunoaște acest sport, dobândind pasiunea de a-l practica și de a-l promova în competiții locale și naționale. Pe parcursul anilor, elevii au învățat ce înseamnă lucrul în echipă, fair-play-ul și, mai ales, să se descopere pe ei înșiși! Prin tot ceea ce facem dorim să insuflăm și celorlalți dragostea pentru jocul de oină, precum și motivația de a-l promova și a-l practica. Doar împreună putem să dăm viață acestui sport și să-l lăsăm moștenire generațiilor viitoare!”, a conchis prof. Bejenar.

 

Oina, sport de tradiție la Frasin 

Începuturile educaţiei fizice şcolare din România sunt legate de jocul de oină, fiind introdus în „Legea învăţământului secundar şi superior” din 1898.

În perioada 1973-1989, echipa de oină a Școlii Frasin, coordonată de către prof. Ion Netea, a obținut mai multe premii la concursurile naționale de oină, cel mai important fiind premiul I la etapa județeană obținut în anul 1986.

După 1989 activitatea a înregistrat un regres, însă începând cu anul școlar 2009, prof. Bejenar a desfășurat o activitate susținută pentru reînvierea tradiției.

Conducerea școlii, prin director Simona Covrig și director adjunct Simona Ciornei, încurajează în permanență activitatea sportivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de la Frasin, campioni județeni la oină.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii de la Frasin, campioni județeni la oină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei