Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 94 (8318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Cultura tradițională din Bucovina va fi promovată în comunitatea românească din Grecia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava va încheia un acord de parteneriat cu Asociația Femeilor Românce din Grecia în vederea promovării culturii tradiționale din Bucovina în comunitatea românească din această țară. Încheierea parteneriatului urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Județean de la finalul acestei luni. În urma încheierii acestui acord, Asociația Femeilor Românce din Grecia va organiza, în Atena, pe parcursul a două zile, un eveniment de promovare a culturii tradiționale bucovinene prin spectacole susținute de artiști și colaboratori ai Centrului Cultural „Bucovina” și cursuri pentru copiii românilor din Grecia de inițiere în arta dansului și a cântecului bucovinean.

Într-o adresă transmisă conducerii Consiliului Județean Suceava, președintele Asociației Femeilor Românce din Grecia, Ana-Maria Cuciureanu, precizează că această asociație a fost înființată în anul 2013, iar în momentul de față are peste 600 de membri activi și numeroși simpatizanți, ea subliniind faptul că o mare parte a comunității românești din Grecia este formată din suceveni. Evenimentul care va avea loc la Atena va fi organizat la împlinirea a zece ani de la înființarea Asociației Femeilor Românce din Grecia. La acest eveniment, Consiliul Județean Suceava va participa cu 30 de artiști și personal tehnic din cadrul Centrului Cultural Bucovina, respectiv din Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu”, care vor promova tradițiile culturale românești din Bucovina prin susținerea a două spectacole și a două cursuri pentru 30 de copii români din Atena, care vor fi inițiați în arta dansului și a cântecului bucovinean. La Atena vor fi prezenți și doi reprezentanți ai CJ Suceava și unul din partea Asociației „Produs în Bucovina”. În același timp, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că între instituția pe care o conduce și această asociație există o colaborare încă din anul 2018, de la ediția a treia a evenimentului Luna Diasporei, ocazie cu care s-a oferit distincția „Meritul Bucovinei" unor suceveni din Diaspora care, prin activitatea prestată în afara țării, promovează România şi zona natală. Printre cele 39 de persoane care au primit această distincție s-a aflat şi președinta acestei asociații din Grecia, care provine din orașul Siret şi conduce Școala în limba română „Elena Rosetti-Cuza" din Atena. Flutur a amintit că în luna octombrie 2018, Consiliul Județean Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a trimis un număr de 263 manuale copiilor români care învățau la școala „Elena Rosetti-Cuza", la solicitarea asociației care nu avea manuale pentru cursurile de limbă, cultură şi civilizație românească pentru anul școlar 2018-2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cultura tradițională din Bucovina va fi promovată în comunitatea românească din Grecia.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cultura tradițională din Bucovina va fi promovată în comunitatea românească din Grecia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei