Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 91 (8315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Muzică, dans și voie bună

Sute de participanți la „Balul Huțanilor” de la Vatra Moldoviţei și la „Balul Primăverii” de la Vicovu de Jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 500 de oameni, îmbrăcaţi în straie populare, care mai de care mai frumoase, ca la o adevărată paradă a portului popular autentic, au participat, în a doua zi de Paște, la „Balul Huțanilor”, ediția a III-a, de la Vila Lulu din Vatra Moldoviţei.

Iniţiatoarea acestei manifestări, cunoscuta interpretă de muzică populară Angelica Flutur, a reușit și în acest an să aducă pe scenă artiști îndrăgiți, în jurul cărora să vină oameni din zonă, din țară, dar și de peste hotare, pentru a se bucura de muzică, dans și voie bună.

Invitați speciali au fost Alexandru Brădățan și Diana Lungu, dar au mai susținut câte un program artistic Liliana Ursachi, Ana Maria Roman, Dorel Crainiciuc, cu toții acompaniați de Taraful Florin Mucea. Au fost la petrecere huțani din mai multe zone ale Bucovinei, oameni din țară, veniți de la Iași, București, Timișoara etc, români din afara granițelor, care și-au luat din timp bilete de avion pentru a ajunge la Balul Huțanilor, frați români de la Cernăuți etc.

Nu au lipsit de la eveniment prof. Ilaria Puşcă, coordonatoarea Ansamblului folcloric „Gura Izvorului”, scriitorul Casian Balabasciuc, dar și Ancuța Bodnar, campioana olimpică la canotaj, care, împreună cu întreaga familie, s-a bucurat de un eveniment bine organizat, care a adus bucurie și împlinire pentru toți participanții.

S-a dansat până în zori, iar gazda evenimentului,Angelica Flutur, a ciocnit ouă roșii cu cei toți cei prezenți. Artista i-a servit pe invitați cu cozonac și pască, așa cum este tradiția de Paște. „Mulțumesc din toată inima tuturor pentru prezență, dragoste, costum popular și voia bună. <Balul Huțanilor> este o bucățică a sufletului și a satului meu natal”, a spus Angelica Flutur.

 

Artista Georgiana Lobonț din Ardeal, invitată la ”Balul Primăverii” de la Vicovu de Jos

În a treia zi de Paște, 18 aprilie 2023, la Palatul Regal de la Vicovu de Jos a avut loc „Balul Primăverii”, un eveniment la care au fost prezente sute de persoane. Invitata specială a balului, aflată pentru prima dată la un eveniment în Bucovina, a fost Georgiana Lobonț. Tânăra artistă  din Ardeal s-a născut într-o familie care iubește muzica populară. A început să cânte la vârsta de 4 ani, când a urcat prima dată pe o scenă în cadrul concursului „Tip Top Mini Top”. A absolvit Școala populară de arte de la Cluj și a fost 12 ani colaboratoare la Ansamblul „Tradiții” din Cluj-Napoca. S-a lansat cu adevărat în muzica populară în anul 2005, pe scena Tezaurului Folcloric. Primul ei album de muzică populară l-a lansat în anul 2010 și se intitulează „Mi-o spus frunza fagului!”.

În noiembrie 2017, a lansat cel de-al doilea album, „Vin nuntașii după mine”, melodie care i-a adus cel mai mare succes, alături de „Bârgăuanul” și „Jupâneasa”. Publicul a fost foarte entuziasmat de prezența artistei la Vicovu de Jos, de repertoriul ales și prezentat în cadrul spectacolului. Publicul s-a încins în hore și bătute, a cântat și chiuit, a dansat. Pe scenă s-au aflat și Taraful Florin Mucea, care a cântat alături de Georgiana Lobonț și orchestra ei. Lumea s-a prins în joc și a dansat „Bătrâneasca”,  „Sadău”,  „Bălăceana”, specifice Bucovinei, iar artista populară din Ardeal a venit cu repertoriul din zona ei, care a completat perfect programul din cadrul Balului Primăverii: cântec, dans și voie bună.

În perioada următoare, Taraful Florin Mucea va participa, alături de artiștii Angelica Flutur, Grigore Gherman și Diana Lungu, pe 22 aprilie 2023, la Balul Primăverii de la Torino. Florin Mucea este invitat și la Londra, pe 29 aprilie 2023, unde va susține un concert cu taraful pentru românii din Diaspora (Disco – Bal), alături de artiștii Marius Zgâianu, Daniela Gyorfi și Diana Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de participanți la „Balul Huțanilor” de la Vatra Moldoviţei și la „Balul Primăverii” de la Vicovu de Jos.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de participanți la „Balul Huțanilor” de la Vatra Moldoviţei și la „Balul Primăverii” de la Vicovu de Jos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei