Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 91 (8315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Premieră

Operație complexă efectuată de medici de la Spitalul de Urgență Suceava pentru salvarea unui pacient de aproape 240 de kg, rănit într-un accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă formată din medicii ortopezi dr. Marius Grămadă, dr. Ciprian Puha, dr. Rareș Voinea, medicii anesteziști dr. Adrian Vasilcovici și dr. Dorin Stănescu și asistenții medicali Dana Panciuc și Anca Jureschi, de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, s-a aflat, miercuri, în fața unei mari provocări pentru salvarea pacientului cu cea mai mare greutate operat vreodată în secția Ortopedie a acestei unități medicale.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că pacientul este un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu obezitate morbidă, cu greutate de aproximativ 240 de kg, care în urmă cu două săptămâni a fost implicat într-un accident rutier. Investigațiile efectuate în UPU au identificat o fractură la nivelul șoldului stâng, care necesita intervenție chirurgicală ortopedică. „Intervenția a necesitat pat special, masă operatorie specială, au fost folosite cele mai mari instrumente și chiar și așa am fost la limita tehnologiei. De asemenea, investigațiile imagistice s-au efectuat cu dificultate din cauza circumferinței abdominale a pacientului, care nu permitea trecerea prin scanerul computerului tomograf”, a declarat dr. Teodorovici.

Numai instalarea pacientului pe masa de operație a durat 45 de minute și a necesitat 7 persoane. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 6 ore. Dr. Teodorovici a arătat că, din cauza riscului de sângerare ridicat pe care îl prezintă un astfel de pacient, echipa ATI a hotărât folosirea, în premieră în județul Suceava, a unui dispozitiv de tip „cell-saver” aflat în dotarea spitalului, achiziționat din fonduri proprii, pentru a recupera o parte din sângele pierdut intraoperator și a-l transfuza înapoi pacientului. „În timpul intervenției pacientul a pierdut aproximativ 3 litri de sânge, din care s-a reușit recuperarea, procesarea și transfuzarea a aproximativ 1 litru de concentrat eritrocitar. Evoluția a fost favorabilă până în acest moment, dar este necesară supravegherea pacientului în continuare întrucât riscul de a dezvolta complicații majore se menține ridicat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operație complexă efectuată de medici de la Spitalul de Urgență Suceava pentru salvarea unui pacient de aproape 240 de kg, rănit într-un accident rutier.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Operație complexă efectuată de medici de la Spitalul de Urgență Suceava pentru salvarea unui pacient de aproape 240 de kg, rănit într-un accident rutier3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei