Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 89 (8313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar fiasco

Judecătorii au constatat că dosarul în care este judecat viceprimarul Lucian Harșovschi este prost făcut, iar acuzațiile nu sunt clare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul legat de scandalul privind microbuzele care opreau în toate stațiile din Suceava, în care printre cei trimiși în judecată se află viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, pare a se îndrepta cu pași repezi spre fiasco. La aproape un an și jumătate de la trimiterea în instanță, judecătorul de cameră preliminară a constatat neregularități în dosar.

Mai concret, Judecătoria Suceava a constatat insuficienta descriere în fapt a mai multor fapte reținute în sarcina inculpaților, ceea ce atrage imposibilitatea stabilirii obiectului judecății. Așadar, rezumând, faptele nu sunt descrise corespunzător, iar judecătorii nu au ce judeca....

Dosarul a fost restituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru completare. De altfel, procurorii primiseră termen pentru a aduce lămuririle cerute, însă au transmis o hârtie care nu a adus nicio lămurire în plus.

Acuzațiile sunt extrem de sumare, nu există o relatare clară a circuitului presupus infracțional și nici a datelor la care au fost comise presupusele fapte. 

Procurorii au contestat decizia Judecătoriei Suceava privind restituirea dosarului la Tribunalul Suceava, un nou termen fiind stabilit pentru luna mai.

Așadar, cert este că acest dosar bate pasul pe loc, iar perspectiva de a se ajunge la prescriere este reală și probabilă. În plus, după cum au constatat și judecătorii, acuzațiile par a fi subțiri ori prost argumentate.

Sunt trimiși în judecată în acest dosar viceprimarul Lucian Harșovschi, firma Manucu COM SRL, Sorinel și Sorina Boicu, respectiv Adriana Iacob, reprezentanți ai firmei respective.

Totul a plecat de la un control în trafic al polițiștilor rutieri, la vremea în care se vorbea intens de microbuzele care fac curse ce tranzitează municipiul Suceava și fac concurență neloială autobuzelor TPL.

În cazul microbuzelor firmei Manucu, polițiștii au constatat că șoferii prezentau un document cu semnătură Primăriei municipiului Suceava, prin care susțineau că au dreptul de a opri în fiecare stație din municipiul reședință de județ.

De la acest control, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au demarat un control amănunțit, chemând la audieri numeroase persoane. 

Viceprimarul Harșovschi a explicat că semnătura sa este aplicată pe un act emis de o altă instituție, căruia i-a fost modificat conținutul ulterior.

”În cazul de față, vorbim despre o semnătură pusă, în baza atribuțiilor de serviciu, peste ștampila instituției, într-o anexă a unei licențe de transport. Ștampila primăriei a fost aplicată în sute de astfel de acte, însoțită de o semnătură din conducere.

Aceasta în cauză apare într-un document care a fost alterat prin introducerea, ulterioară, a unor texte inserate cu ajutorul unei mașini de scris. Semnătura mea a fost aplicată anterior acestor modificări”, a declarat Harșovschi.

Așadar, viceprimarul se apără cu argumentul că atunci când el a semnat acel document totul era în regulă, după traseele și stațiile standard. Iar polițiștii și procurorii ar fi trebuit să dovedească contrariul, ceea ce pare extrem de greu de realizat.

În noile condiții întregul dosar pare a avea șanse reduse de a ajunge la un punct final. De altfel, se pare că faptele de fals material în înscrisuri oficiale din rechizitoriu intră deja în termenul de prescriere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au constatat că dosarul în care este judecat viceprimarul Lucian Harșovschi este prost făcut, iar acuzațiile nu sunt clare.
 Vizualizări articol: 2490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Judecătorii au constatat că dosarul în care este judecat viceprimarul Lucian Harșovschi este prost făcut, iar acuzațiile nu sunt clare1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei