Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 89 (8313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea junglei

Deșeuri rezultate din dezmembrări abandonate și arse parțial la Verești, pe malul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cantități importante de deșeuri rezultate din dezmembrări auto au fost abandonate pe malul râului Suceava, în comuna Verești. Aceasta pare să fi devenit o practică, iar amenzile aplicate aproape anual de comisarii Gărzii de Mediu Suceava nu fac decât să confirme acest lucru. Un cititor al cotidianului nostru a trimis pe numărul de whatsapp 0733123000 mai multe fotografii și o filmare, dar și un scurt comentariu: ”Bună ziua. Vă trimit câteva fotografii cu ceea ce se întâmplă în comuna Verești, unde cetățenii de etnie romă fac legea. Cu aprobarea tacită a primarului (deoarece sunt votanții dumnealui) dezmembrează în plină stradă mașini, și la tot ce nu se poate recupera dau foc pe malul apei Suceava. Situația este așa de ani de zile, cetățenii nu au curaj să se revolte deoarece le este frică. Ce putem face noi ca simpli cetățeni?”.

Contactat telefonic, primarul Dănuț Gavriliuc a precizat că este la curent cu deșeurile aruncate pe malul râului Suceava și imediat ce terenul va permite va face curățenie cu angajații instituției. ”Au fost aruncate pe timp de noapte, în perioada Paștelui. Este un fenomen pe care nu-l putem stăpâni, iar soluția trebuie să fie la firmele de dezmembrări. Acestea trebuie obligate să raporteze cantitățile de materiale pe care le dezmembrează și cu cine au contract pentru a le livra. Nu se întâmplă asta pentru că probabil este mai scump, așa încât acestea ajung la diferite persoane care ulterior le aruncă efectiv pe câmp, la voia întâmplării”, a spus Dănuț Gavriliuc.

Primarul recunoaște că oamenilor le este teamă să fie martori împotriva celor care aruncă aceste deșeuri și spune că doar dacă aceștia vor fi prinși în flagrant de poliție și li se va confisca mijlocul de transport folosit ar putea fi descurajați. În plus, pentru faptul că Primăria este nevoită să adune lunar astfel de deșeuri abandonate, costurile plătite către firma de salubrizare cresc, bani care vin tot de la cetățenii comunei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deșeuri rezultate din dezmembrări abandonate și arse parțial la Verești, pe malul Sucevei.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deșeuri rezultate din dezmembrări abandonate și arse parțial la Verești, pe malul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei