Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 89 (8313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


De la periferia șanselor la aglomerația din centru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte palpitant a devenit play-off-ul din campionatul nostru cel de toate etapele, cred că sunteți de acord. Avem podium cu echipe înșirate la câte un punct distanță! Ceea ce era previzibil s-a întâmplat, chiar și fără să exceleze, FCSB n-a mai scăpat-o din mână pe Farul. Totuși, aș coborî și un loc mai jos pentru o observație interesantă. Spuneam săptămâna trecută că, printr-o victorie cu Rapid, Craiova s-ar menține undeva la periferia șanselor. Această victorie a venit, facilitată de acea eliminare vremelnică a lui Costache, pe care aș vedea-o ca un element obligatoriu dintr-o conjunctură mai vastă care apare în viața unei echipe, pe drumul spre obiectivul urmărit. Așa cum bine zicea în sezonul trecut Ancelotti, antrenorul Realului, ”nu cunosc pe nimeni care să fi realizat ceva relevant fără noroc”. Craiova se află acum la 7 puncte de locul 1 (Farul), deci la 5 puncte de locul 3 (FCSB). Însă momentul actual este unul foarte prielnic, ar merita înhățat cu amândouă mâinile. Oltenii au deplasare la Sepsi, în timp ce primele două clasate se canibalizează între ele, iar FCSB are meci în Giulești, acolo unde rapidiștii o așteaptă cu cuțitele între dinți, căci suporterii gazdelor nu sunt dispuși să mai înghită încă o gălușcă, este exclus. Așadar, dacă Neagoe își aduce băieții în starea justă pentru o victorie la Sfântu Gheorghe, cu un mic ajutor de la terți (alt element din acea conjunctură vastă de care pomeneam) s-ar putea apropia la distanță tangibilă de întreg podiumul. Ba chiar cu perspectiva de a urca imediat pe prima treaptă a sa, fiindcă urmează taman meciul cu FCSB din Bănie! Sigur, o victorie în acest derby ar fi de vis, dar nu ar reprezenta nimic în afară de o țintă obligatoriu de bifat pentru ce urmează. Iar juveților li s-a mai întâmplat să se înece la mal, a se vedea acel sezon în care depindeau de ei la meciul de acasă cu CFR, pe care l-au pierdut cu 3-1. Totuși, în acest play-off care ne ține cu ochii cât cepele, aș remarca un avantaj al lui Neagoe față de toți ceilalți antrenori rivali: are pe bancă o linie de 3 atacanți care pot intra în locul celor 3 titulari fără ca asta să însemne o scădere valorică sesizabilă! Dimpotrivă, un Koljic, un Roguljic, un Baiaram pot compensa cu prospețime, de prin minutul 60 încolo, ca alternative pentru trioul Ivan-Markovic-Câmpanu. Sau invers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la periferia șanselor la aglomerația din centru.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
De la periferia șanselor la aglomerația din centru5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei