Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 75 (8299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie de CL

„Stimulent” de 2.500 de lei pentru nou-născuți, în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni au decis la finele lunii martie ca, pentru încurajarea natalității, să acorde un „stimulent financiar” în valoare de 2.500 de lei net pentru fiecare nou-născut din municipiul reședință de județ.

Măsura, inițiată de către primarul Ion Lungu, a fost adoptată în unanimitate în Consiliul Local de joi, o primă estimare a efortului bugetar pentru anul în curs fiind de 1,8 milioane de lei.

Pentru a beneficia de acest stimulent financiar, părinții nou-născuților trebuie să îndeplinească câteva condiții:

1. Să aibă domiciliul stabil în municipiul Suceava de cel puțin 6 luni – dovada fiind o copie a cărții de identitate sau o adeverință de la Direcția Municipală de Evidență a Persoanelor.

2. Cererea să fie depusă în maximum 60 de zile de la data nașterii copilului.

3. Dosarul cu actele doveditoare să fie complet (actele de identitate, certificatul de naștere a copilului, extrasul de cont al titularului, declarația-tip de consimțământ și, dacă este cazul, certificatul de divorț).

Stimulentul financiar se va acorda pentru copiii născuți începând cu data aprobării proiectului de hotărâre, anul acesta fiind luate în calcul la plată doar lunile aprilie-decembrie (nouă luni).

Decizia administrației sucevene vine pe fondul înregistrării unui spor natural negativ (numărul deceselor e mai mare decât cel al nașterilor) la nivelul întregii țări.

Un exemplu dat de inițiator este cel al lunii noiembrie 2022, când s-au născut cu aproape 2.000 de copii mai puțini decât în luna precedentă, ceea ce a făcut ca numărul nou-născuților să fie la minimul ultimilor 134 de ani.

Scăderea natalității este considerată a fi și una dintre cauzele reducerii semnificative a populației la ultimul recensământ, conform datelor parțiale în Suceava fiind doar 84.308 locuitori, în scădere și față de 2012, când erau 92.121, în vreme ce la Primăria Suceava sunt înregistrați în actele administrativ-financiare 127.565 de locuitori, adică cu 40.000 mai mulți decât s-au declarat la recensământul din 2021.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Stimulent” de 2.500 de lei pentru nou-născuți, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Stimulent” de 2.500 de lei pentru nou-născuți, în municipiul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei