Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 75 (8299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Floare protejată

O „divă” de pe Facebook s-a pozat cu un buchet de lalele pestrițe culese dintr-o rezervație naturală a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Laleaua pestriță, specie ocrotită prin lege și una dintre cele mai rare plante din România, înflorește în această perioadă a anului, în câteva locuri din țară, dintre care unul la Suceava, în rezervația naturală Zamostea – Luncă.

An de an, floarea este așteptată să înflorească, pentru a fi fotografiată de fotografi amatori și profesioniști, care încântă apoi mii de oameni cu cadrele realizate, în care au imortalizat celebrele „flori de șah”, cum li se mai spune, având în spate o legendă interesantă și multe istorii locale.

Numai că în vreme ce majoritatea oamenilor au înțeles că o floare protejată, considerată „monument al naturii”, trebuie privită, pozată și admirată în mediul ei natural, fără a o culege, alții, din ignoranță, s-au apucat să o culeagă și să își facă buchete cu care să se laude.

Așa a făcut și o „divă” locală, cu mii de prieteni și urmăritori pe Facebook, care, pe lângă nelipsitele poze făcute să i se admire frumusețea și mașina, a postat și una cu un uriaș buchet de lalele pestrițe, culese din rezervația naturală Zamostea – Luncă, locație unde s-a și marcat că este, în momentul respectiv.

Numai că, în locul felicitărilor și al dulcegăriilor pe care se aștepta să le primească de la cei care o au ca prietenă sau o urmăresc, efectul a fost cam pe dos, în majoritatea comentariilor fiind dojenită pentru ceea ce a făcut.

„<Atât: laleaua pestriță, o floare rară, protejată prin lege>. Data viitoare ar fi bine să te gândești de 2 ori înainte”, „Laleaua pestriță este o plantă ocrotită prin lege, te rog să te documentezi! Hai să lăsăm nesimțirea acasă!”, sunt câteva din comentariile care au atenționat-o că ceea ce a făcut e greșit. Alții au dat tag în comentarii Poliției Române, pentru ca cei care se ocupă de pagina de socializare a instituţiei să se sesizeze de infracțiune.

Alții au luat-o peste picior, unele comentarii fiind mult mai răutăcioase, încât nu le reproducem.

În cele din urmă, de supărare sau de frică să nu fie sancționată, amenda fiind de 5.000 de lei, tânăra a șters postarea respectivă, dar nu înainte să fie făcută captură de ecran de către alții și apoi distribuită ca exemplu de „așa nu”.

Important este că din întâmplarea aceasta a învățat o lecție (poate) sau mai multe – principala fiind că laleaua pestriță trebuie doar admirată acolo unde răsare și înflorește la final de martie și o parte din luna aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O „divă” de pe Facebook s-a pozat cu un buchet de lalele pestrițe culese dintr-o rezervație naturală a Sucevei.
 Vizualizări articol: 4639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
O „divă” de pe Facebook s-a pozat cu un buchet de lalele pestrițe culese dintr-o rezervație naturală a Sucevei4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei