Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 73 (8297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Eveniment ASFOR

Conferință în pădure, cu parcurgerea traseului lemnului, de la exploatare la biomasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment deosebit – o conferință de presă în pădure, cu prezentare de utilaje moderne, performante și prietenoase cu mediul, dar și cu demonstrații practice - a fost organizat recent de Asociația Forestierilor din România.

Peste 60 de reprezentanți ai mediului de afaceri, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Gărzii Forestiere Naționale, parlamentari, cadre universitare și studenți, jurnaliști și membri ai unor organizații neguvernamentale au răspuns invitației ASFOR de a fi prezenți în pădure, la evenimentul desfășurat lângă Poiana Țapului, județul Prahova.

Astfel, toți au avut ocazia să parcurgă împreună traseul lemnului în pădure: recoltare, transport în platforma primară, debitare, sortare și producerea de biomasă din deșeuri lemnoase.

Toate procesele au fost realizate cu utilaje moderne, performante și prietenoase cu mediul - au văzut în acțiune un „forwarder” de ultimă generație și un „skidder” controlat de operator de la distanță, prin radio-comandă, iar utilajul de colectare și comprimare a deșeurilor (press collector) a fost prezentat la lucru în platforma primară.

„Am spus-o de fiecare dată când am avut ocazia: lemnul este un produs vital pentru societatea noastră; nicio economie nu poate funcționa fără lemn. Creșterea sectorului forestier și, practic, a întregii noastre economii se bazează pe două lucruri fundamentale: echilibrul și investițiile.

Echilibrul la care ne referim este legat de cele trei funcții ale pădurii: economică, socială și de mediu. Toate sunt la fel de importante. În același timp dorim să atragem atenția încă o dată că subfinanțarea sectorului este cronică. Menținerea echilibrului și gestionarea durabilă a pădurii sunt direct legate de finanțarea sectorului forestier. Statele dezvoltate investesc în această resursă regenerabilă și au programe de finanțare pentru ca lemnul să ajungă în piață și în casele oamenilor.

Am organizat acest eveniment și pentru a pune accentul pe producerea de tocătură.

Criza energetică globală arată limpede că tocătura este o soluție viabilă pentru producția de energie termică. Este o sursă locală de energie regenerabilă, așa cum este definită la nivelul Uniunii Europene. Iată că tocătura poate fi produsă chiar în zona platformelor de exploatare a lemnului din pădure. Sectorul forestier trebuie și merită să fie cunoscut, înțeles și apreciat pentru importanța sa în economia țării noastre.

Împreună suntem mai puternici și putem contribui la dezvoltarea organică a economiei țării noastre!”, a explicat Ciprian Muscă, președintele ASFOR. 

Prin acest eveniment organizat într-un mediu aparte, Asociația Forestierilor din România continuă seria conferințelor dedicate sectorului forestier, cu organizarea de întâlniri de informare, instruire și formare în pădure, în parchetele în exploatare și în fabricile de prelucrare a lemnului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferință în pădure, cu parcurgerea traseului lemnului, de la exploatare la biomasă.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferință în pădure, cu parcurgerea traseului lemnului, de la exploatare la biomasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei