Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 73 (8297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o imprimantă

O imprimantă este mai mult decât necesară, fie că lucrezi cu multe documente, pe care trebuie să le verifici sau să le semnezi, fie că ai copii la școală, care au nevoie constant să printeze fișe cu exerciții, prezentări, notițe sau proiecte. Un astfel de dispozitiv poate fi găsit foarte ușor la prețuri accesibile și poate face parte cu succes din familia ta de dispozitive electrice.

 

Iată care sunt principalele tipuri de imprimante pe care le găsești în acest moment pe piață:

  • Cu matrice– sunt acele dispozitive care erau în vogă acum mai bine de zece ani. În ultimul timp, producția lor a scăzut foarte mult.
  • Cu inkjet (jet de cerneală)– sunt perfecte dacă vrei să printezi documente color, precum fotografii sau schițe pentru tablouri la o calitate foarte înaltă. Sunt compatibile cu diferite tipuri de hârtie, iar singurul dezavantaj îl constituie prețul ridicat al consumabilelor.
  • Cu laser –sunt unele dintre cele mai cunoscute modele din ziua de azi, iar avantajul lor îl reprezintă calitatea ridicată a tipăriturilor.
  • 3D– evoluția supremă a tipăririi. Probabil că, acum câțiva ani, dacă i-ai fi spus cuiva că peste ceva timp vei putea imprima brelocuri, căni, obiecte de design interior sau machete de arhitectură, create chiar de tine, nu te-ar fi crezut nimeni. Progresul din domeniul tehnologic a permis, însă, ca în ultimii ani acest tip de dispozitiv nu doar să revoluționeze modul în care creăm obiecte, ci și să devină accesibil pentru consumatorul de rând.

 

Cum îți alegi imprimanta potrivită nevoilor tale?

Progresele tehnologice nu au ocolit nici măcar acest aparat, astfel încât găsești pe piață o gamă foarte largă de modele cu opțiuni din ce în ce mai multe și mai avansate. De exemplu, știai că acum îți poți conecta smartphone-ul și poți printa documente doar prin simpla apăsare a unui buton, fără să mai fie nevoie să deschizi laptopul? Fie că alegi să te conectezi prin wifi sau prin Bluetooth, ambele opțiuni constituie un progres semnificativ.

Mai mult, poți opta, în funcție de nevoile tale, pentru un dispozitiv care doar să îți tipărească documentele sau poți alege un aparat cu funcție de scanare. Există modele suficient de inteligente chiar si la super pretcare preiau singure hârtiile pe care ai nevoie să le transferi pe laptop sau pe telefon, fără să fie nevoie să stai lipit de dispozitiv și să le scanezi pe fiecare în parte. 

Iar dacă jobul tău presupune să printezi un număr considerabil de documente pe parcursul unei singure zile de muncă, atunci poți alege acest dispozitiv în funcție de viteza de tipărire. Astfel, scazi timpul de așteptare și te asiguri că ai documente gata de folosit, imediat ce ai apăsat butonul de printare.

 

Întreținerea imprimantei:

Chiar dacă nu pare, acest dipozitiv este destul de pretențios. Pentru că trebuie să te asiguri că eventualele particule de praf care circulă în casa sau în biroul tău nu ajung în interiorul dispozitivului. Pe termen lung, dacă acestea se infiltrează înăuntrul aparatului de printat, pot afecta întregul dispozitiv, ducând de la slăbirea calității de imprimare, până la chiar defectarea acestuia.

Mai mult, trebuie să acorzi o atenție sporită când vine vorba de cartus pentru imprimantă. În funcție de modul de încărcare al dispozitivului, poți opta fie pentru această variantă, fie doar pentru încărcarea cu cerneală, care nu necesită și schimbarea spațiului în care este depozitat.

Când vine vorba de culoarea folosită pentru tipărire, fii atent la calitatea consumabilelor pe care le cumperi și asigură-te că alegi produse compatibile cu dispozitivul tău. Folosirea unor instrumente de încărcare cu cerneală nepotrivită poate defecta aparatul de tipărit. Tocmai de aceea, înainte să dai comandă de rezerve noi de cerneală, verifică dacă dispozitivul tău se află printre echipamentele compatibile.

Cumpără-ți cel mai potrivit dispozitiv pentru printat și scanat documente și scapă de drumurile obositoare până la xerox și de timpul pierdut așteptând să ți se tipărească toate foile. Unde mai pui că, printr-o astfel de achiziție, nu economisești doar timp, ci și bani? Găsește-ți chiar acum cel mai potrivit dispozitiv online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o imprimantă.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o imprimantă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei