Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 73 (8297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Școala altfel

Elevii și profesorii școlii din Găinești au învățat să acorde primul ajutor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Găinești și profesorii lor au primit în această săptămână câteva lecții valoroase de acordare a primului ajutor din partea voluntarilor din cadrul Salvamont Vatra Dornei și VDT – Vatra Dornei Tineret.

Timp de două zile, elevii au asistat la o serie de prezentări teoretice și practice, au organizat simulări ale unor situații de urgență și de acordare a primului ajutor, sub îndrumarea specialiștilor. Elevii au învățat despre tehnicile de resuscitare cardio-respiratorie, manevrele ce se efectuează pentru salvarea în caz de înec cu alimente sau în caz de leșin, oprirea sângerărilor nazale etc.

Oana Șorodoc, directoarea școlii, a arătat că prezentările s-au desfășurat pe parcursul a două zile, fiind parte a programului Școala altfel.

„Domnul Cristi Huțan, reprezentant al Salvamont Vatra Dornei și președinte VDT, alături de câțiva voluntari, au susținut prezentări și lecții practice elevilor și profesorilor școlii. În prima parte a zilei, cei doi s-au concentrat pe cursuri teoretice, iar în a doua parte pe activități practice care au inclus și tresure hunt, socializare, simulări ale unor situații de urgență, precum cazuri de înec, fracturi ale membrelor, sângerări nazale. Am dorit să promovăm un comportament responsabil în rândul elevilor noștri. Au fost informații necesare, utile, care ar trebui cunoscute în rândul populației”, a subliniat Oana Șorodoc.

De menționat că în majoritatea țărilor europene elevii au cursuri obligatorii de prim ajutor, în timp ce în România nu există decât un curs opțional de "Educație pentru Sănătate" la care participă puțini elevi.

Potrivit statisticilor, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană la acordarea de prim ajutor, iar 90% dintre oameni nu știu ce trebuie să facă într-o situație de urgență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și profesorii școlii din Găinești au învățat să acorde primul ajutor.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii și profesorii școlii din Găinești au învățat să acorde primul ajutor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei