Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 72 (8296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Iaslovăț

Un incendiu izbucnit în miez de noapte a mistuit o gospodărie și a pus în pericol iminent alte trei proprietăți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni în comuna Iaslovăț. Alarma de incendiu s-a dat la câteva minute după miezul nopții. Localnicii au povestit că, după ce s-a dat alarma, la zece minute, flăcările erau deja de metri buni înălțime și extinse la anexe gospodărești și la casă.

Nu mai puțin de opt autospeciale cu apă au intervenit la fața locului, cu echipaje de la Garda de Intervenție Solca, Detașamentul de pompieri Rădăuți și echipaje ale Serviciilor Voluntare Iaslovăț, Arbore, Botoșana, Cajvana și Milișăuți.   

”La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la construcțiile învecinate”, au transmis pompierii militari.

Dacă pentru gospodăria unde a pornit incendiul nu se mai putea face mare lucru, obiectivul echipajelor de pompieri a fost acela de a nu scăpa flăcările și la locuințe învecinate. Din cauza temperaturii ridicate, s-au degradat elementele de tâmplărie de la alte trei proprietăți învecinate, precum și izolația exterioară. Din fericire, focul nu a afectat și direct aceste case învecinate.

La proprietarul afectat direct, au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, precum și adăpostul de animale și depozitul de furaje pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. Au mai ars alte anexe din gospodărie pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, circa două tone de porumb și circa două tone de fân. În incendiu au pierit 20 de păsări de curte și două capre.

Proprietarul din acte al casei și anexelor este plecat la muncă în străinătate, iar gospodăria e în grija unui frate.

Pagubele au fost estimate preliminar la 500.000 de lei. Din declarația verbală a fratelui proprietarului a rezultat că imobilul nu era asigurat.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de o doză suprasolicitată. Incendiul a fost lichidat la ora 3:50, iar pompierii au salvat construcțiile învecinate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu izbucnit în miez de noapte a mistuit o gospodărie și a pus în pericol iminent alte trei proprietăți.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu izbucnit în miez de noapte a mistuit o gospodărie și a pus în pericol iminent alte trei proprietăți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei