Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 72 (8296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluție

Elevul din Rădăuți și amicii săi arestați pentru trafic cu substanțe psihotrope s-au vrut liberi. Judecătorii au spus pas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toți cei șase tineri, inclusiv elevul de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic ”Andronic Motrescu” din Rădăuți, care săptămâna trecută au fost arestați pentru 30 de zile pentru că vindeau pe piață substanțe psihotrope rămân în arest. Paul-Alexandru Colibaba, zis ”Paul”, de 20 de ani, din Rădăuți, Răzvan Ionuț Berezovschi, zis ”Bubi”, de 22 de ani, din Dornești, Daniel Andrei Ieremiță, zis ”Titi”, de 18 ani, din Rădăuți, Raluca Sofronie, de 22 de ani, din Măneuți, Beniamin Emanuel Bodnar, zis ”Manu”, de 19 ani, din Rădăuți, respectiv Nicolae Adrian Dumitrescu, zis ”Adi”, de 22 de ani, din Bădeuți, s-au vrut liberi și au depus contestație vizavi de măsura arestării preventive. Un complet de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava a analizat solicitările și a ajuns la concluzia că toți cei șase tineri trebuie cercetați în continuare în stare de arest preventiv.

Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de ,,efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație” în formă continuată, trafic de droguri de mare risc, în modalitațile „deținerii și vânzării de droguri de mare risc, fără drept”.

 

În decembrie, Colibaba a fost reținut la Cluj după ce a fost prins cu 3 kilograme de pastile

Potrivit datelor de anchetă, gruparea a fost constituită de ”Paul”, ”Bubi” și ”Titi”, iar ulterior au aderat și ceilalți trei. Cel care făcea rost de marfă, de substanțele psihoactive vândute inclusiv multor elevi din zona Rădăuți, era Paul-Alexandru Colibaba, de la diferite persoane de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ceilalți membri ai grupării aveau rolul de vinde acele substanțe către diverși clienți fideli, în mod individual sau în situația în care nu mai dispuneau personal de astfel de substanțe prin intermediul celorlalți membri, negociind în prealabil cu clienții prețul, ce includea comisionul propriu și cantitatea de substanțe. După ce marfa era vândută, fiecare membru remitea sumele de bani către Colibaba. De altfel, ”Paul” nu este la prima ispravă de acest fel. Pe 15 decembrie 2022 a fost prins la Cluj cu aproximativ 3 kg de substanțe cu efect psihoactiv, ce urmau a fi distribuite către ceilalți dealeri și revândute către consumatorii finali.

Substanțele erau vândute cu un preț ce varia între 200 și 250 lei per gram, la care se adăuga și suma de 50 de lei pentru transport, dacă se impunea livrarea acestora într-o localitate mai îndepărtată de Rădăuți.

 

Colibaba, elev în clasa a XII-a la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți

Surprinzător sau nu, liderul grupării, Paul-Alexandru Colibaba, este elev în clasa a XII-a la Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuți. Anchetatorii susțin că ”Paul” avea rolul și de finanțator al celorlalți dealeri de astfel de substanțe, întrucât, conform modalității de operare, după ce se aproviziona cu substanțele psihoactive, îi preda fiecăruia dintre aceștia câte o cantitate mai mare de substanțe, fără însă a le percepe de la început întreg prețul pentru marfă, ci doar după ce aceasta era valorificată către clienții finali. Mai mult, dealerii își opreau doar comisionul propriu, iar diferența era folosită pentru achitarea mărfii achiziționate în avans de la Colibaba. Activitatea era una de amploare, aspect care rezultă din cuantumul datoriilor pe care membrii grupării le aveau către Colibaba.

Totul se derula după reguli stricte, ceilalți dealeri care cumpărau marfă de la acesta având la dispoziție o anumită perioadă în care trebuiau să-i achite sumele de bani pentru acele substanțe cu efect psihoactiv, fiind amenințați cu recuperarea lor forțată în cazul în care nu se achitau de datorii la timp. Ca urmare a acestor reguli, dealerii au încercat să își găsească un alt furnizor, sens în care au contactat un alt individ din Rădăuți, care avea conexiuni, de asemenea, la Cluj-Napoca.

 

Singura femeie din lotul arestat, cu activitate intensă pe linie de droguri

În noiembrie 2022, Mihai Dumitru Postolache, zis ”Pache”, dealerul la care au apelat pentru a scăpa de Colibaba, s-a deplasat la Cluj împreună cu Berezovschi. Cei doi au fost opriți în trafic la Viișoara, în Bistrița-Năsăud, cu mașina Ralucăi Sofronie. În interior s-au descoperit aproximativ 500 de grame de substanțe cu efect psihoactiv. Despre Raluca se știe că nu avea ocupație, dar avea un rol important în funcționarea rețelei. Aceasta a fost depistată în trafic în luna noiembrie a anului trecut cu o cantitate de 471,4 grame cristale care conțin 3-Chloromethcathinone (3-CMC), procurată de ”Pache” și ”Bubi” din Cluj. La mai puțin de o lună distanță, ea a fost prinsă în trafic la volanul unui autoturism. Afost testată cu aparatul DRUGTEST Drager 5000, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța Metamphetamine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul din Rădăuți și amicii săi arestați pentru trafic cu substanțe psihotrope s-au vrut liberi. Judecătorii au spus pas.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevul din Rădăuți și amicii săi arestați pentru trafic cu substanțe psihotrope s-au vrut liberi. Judecătorii au spus pas0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei