Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 72 (8296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziția „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, pe pietonalul din fața Palatului Administrativ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2023a fost decretat prin lege Anul Ciprian Porumbescuși, cu această ocazie, Muzeul Național al Bucovinei a organizat oexpoziție itinerantă dedicată marelui compozitor.

Vernisajul expoziției „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” a avut loc luni după-amiază, pe pietonalul din fața Palatului Administrativ Suceava, în prezența vicepreședintelui CJ Niculai Barbă și a directorului Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu.

Realizată într-un format atractiv pentru publicul larg, expoziția conține panouri cu informații, mărturii și evocări despre diverse aspecte din viața lui Ciprian Porumbescu: copilăria și primii ani de școală la Ilișești;perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca - școală de muzică autentică;Serbarea de la Putna din 1871;perioada în care a fost student la teologie și filozofie în Cernăuți;Societatea studențească "Arboroasa" și temnița habsburgică; Berta - o iubire imposibilă;perioada studenției de la Viena, cea în care a fost profesor de muzică la Brașov;premiera Operetei "Crai Nou", "Italie! Italie!".

Expoziția mai cuprinde și secțiunile „Sfârșitul tragic al unui nemuritor artist”, „În memoria posterității”, precum și imagini de la Casa și Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu.

Prin această expoziție, Ciprian Porumbescu va fi prezent, pe parcursul întregului an, și laMuzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Brașov, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Banatului și Muzeul Regional Cernăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, pe pietonalul din fața Palatului Administrativ Suceava.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, pe pietonalul din fața Palatului Administrativ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei