Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 72 (8296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Corala Seminarului Teologic Suceava s-a calificat cu punctaj maxim la Olimpiada Națională Corală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filarmonica ,,Mihail Jora" din Bacău a găzduit, la finele săptămânii trecute, faza zonală a Olimpiadei Corale, competiție în care s-au prezentat 18 coruri din Bacău, Botoșani, Neamț, Vaslui, Iași, Suceava, Vrancea și Galați.

La etapa națională a olimpiadei, la categoria seminariilor teologice, pe primul loc s-a clasat Corala ,,Mitropolit Dosoftei" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ,,Mitropolitul Dosoftei'' din Suceava, coordonată fiind de părintele profesor Lucian Tablan-Popescu.

Momentul coralei sucevene a fost jurizat cu punctaj maxim, 100 de puncte.

Sub bagheta dirijorală a părintelui profesor Lucian Tablan-Popescu s-a aflat și Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu'' a Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare'' din Suceava, care a ocupat, cu 99 de puncte, locul I.

La categoria liceelor de artă, Suceava a fost reprezentată de Corul ,,Vivat Musica” al Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonat de profesor Iulia Buraciuc, care a obținut Locul II.

Juriul a fost format din opt membri, alături de președintele comisiei, toți profesori de Muzică Specializată și profesori metodiști de Educație Muzicală. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, delegat a fost profesor Valentina Maria Tablan- Popescu.

Etapa Națională a Olimpiadei va reuni la Tulcea, între 5 - 7 aprilie, formațiile corale finaliste din întreaga țară.

„Mulțumim pentru sprijinul continuu acordat, inspectorului școlar arte – prof. Ceică Loredana Mihaela, reprezentant al compartimentului Arte al IȘJ Suceava, care a susținut atât organizarea etapei județene a Olimpiadei Naționale Corale, facilitând totodată și participarea corurilor sucevene la etapa zonală”, au transmis reprezentanții corurilor sucevene.

Competiția se organizează anual de către Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratele Școlare Județene și se adresează atât corurilor din învățământul gimnazial, cât și celor din învățământul liceal.

Menționăm faptul că anul 2023 readuce în grafic Olimpiada Națională Corală, situația epidemiologică întrerupând integral activitățile culturale începând cu anul 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corala Seminarului Teologic Suceava s-a calificat cu punctaj maxim la Olimpiada Națională Corală.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corala Seminarului Teologic Suceava s-a calificat cu punctaj maxim la Olimpiada Națională Corală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei