Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 55 (8279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nervi puși la încercare

Număr record de sesizări la Poliția Locală privind ”legea junglei” în domeniul parcărilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omniprezenta problemă a parcărilor insuficiente din municipiul Suceava face tot mai des obiectul sesizărilor la dispeceratul Poliției Locale Suceava, un semn de normalitate, dar totodată și o dovadă clară că fenomenul este departe de a se fi diminuat. Foarte mulți suceveni consideră că un loc de parcare din fața blocului trebuie să fie al lor, iar de aici se ajunge la rezervări fără drept, blocaje, clinciuri, scandaluri, chiar și fapte de distrugere sau agresiuni în cazurile mai grave.

 

Cum gestionează Poliția Locală Suceava această problemă

Directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat pentru Monitorul de Suceava că anul trecut la dispeceratul poliției s-au înregistrat 882 de sesizări cu privire la rezervarea unui loc fără drept, mașini care blochează alte autoturisme sau căi de acces, parcări pe spații verzi, parcări în locuri interzise ori ocuparea abuzivă de locuri rezervate pentru încărcare electrică sau pentru stație taxi.

Numărul de sesizări este foarte mare dacă ne raportăm la acum 4-5 ani, când erau doar câteva zeci de astfel de sesizări pe an.

”În funcție de disponibilitatea echipelor din teren ne deplasăm la fața locului, uneori și urgent, dacă situația o impune. De multe ori, la prima abatere dăm avertismente, mai ales dacă cel vizat este cooperant și înțelege că a greșit. Avem și 192 de situații însă în care am dat sancțiune constând în avertisment scris sau amendă”, a explicat Ovidiu Doroftei.

Acesta a subliniat că scopul acestor intervenții nu este de a se da amenzi, ci de a-i disciplina pe suceveni, de a-i face să înțeleagă că trebuie să parcheze regulamentar și nu au sub nicio formă dreptul de a-și rezerva un loc de parcare din fața blocului.

Toți cei avertizați sunt legitimați și luați în evidență, iar dacă problema se repetă, se ajunge la amendă.

 

Sucevenii, încurajați să elimine orice încercări de rezervare ilegală a locurilor de parcare, concomitent cu sesizarea Poliției Locale

Rămân destul de frecvente cazurile în care unii suceveni își ”rezervă” locurile de parcare cu lădițe, borduri, opritoare, tăblițe pe care sunt scrise numere de înmatriculare etc.

”Încurajăm oamenii să îndepărteze aceste obstacole ilegale și să ne sesizeze. O mai repet din nou, pe domeniul public din Suceava se aplică principiul primul venit, primul servit”, a mai subliniat Ovidiu Doroftei.

Acesta spune că în ultimul an s-a constatat o ușoară scădere a situațiilor în care sucevenii pun fel de fel de obiecte pentru a-și rezerva un loc, dar parcările făcute dinadins pentru a-i bloca pe alții în războiul pentru respectivul loc sunt foarte frecvente.

Legislația actuală interzice orice parcare pe trotuar, însă în practică aceasta este greu de aplicat având în vedere problema locurilor de parcare din Suceava.

Parcările pe trotuar se pot face doar acolo unde există marcaj în acest sens, cu spațiu suficient pentru deplasarea pietonilor.

Un adevăr este că de multe ori sucevenii forțează o parcare pe trotuar sau pe spațiul verde deși au în apropiere locuri cu plată, caz în care amenzile ar trebui date fără ezitare.

 

Numărul la care se pot face sesizări non-stop

Numărul de telefon cu dispecerat non-stop al Poliției Locale Suceava este 0230.212.192, unde pot fi sesizate parcările neregulamentare, mașini care blochează străzi, căi de acces sau alte locuri de parcare, cazuri de proprietari care își rezervă locuri de parcare cu diferite obstacole etc.

Toate apelurile sunt înregistrate, pentru a exista o evidență și o monitorizare a timpilor de răspuns.

”Încurajez sucevenii să folosească acest număr de telefon, să vină cu sesizări concrete și cu localizări clare, pentru a ne putea deplasa la fața locului și a constata aceste contravenții. Rog sucevenii să ne sesizeze și să nu încerce să-și facă dreptate singuri, cazuri în care se poate ajunge la fapte reprobabile”, a mai declarat Ovidiu Doroftei, directorul Poliției Locale Suceava.

În ultimii ani au fost în Suceava situații, e drept, nu foarte multe, în care scandalurile pentru un loc de parcare din fața blocului s-au transformat în bătăi în toată regula, ajungându-se inclusiv la o faptă de tentativă de omor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de sesizări la Poliția Locală privind ”legea junglei” în domeniul parcărilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 2652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Număr record de sesizări la Poliția Locală privind ”legea junglei” în domeniul parcărilor din Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei