Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 55 (8279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Imagini de coșmar

Bătrân scos dintr-o casă înconjurată de mormane de gunoaie: ”Mizerie, boală, hoit, jeg, viermi, fecale, geamuri bătute în cuie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 72 de ani, care locuiește singur într-un imobil de pe strada Grigore Alexandru Ghica din Suceava, a fost găsit într-o stare fizică deplorabilă, în casa înconjurată de mormane de gunoaie de până la doi metri înălțime.

În dimineața zilei de luni, o patrulă de la Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată că pe strada Grigore Alexandru Ghica, zona pasarelei de la Ițcani, la un imobil se află un bătrân care nu a mai fost văzut de câteva zile și care nu răspunde la ușă.

Polițiștii au mers la adresă, prima constatare fiind că în curtea casei și prin anexe sunt mormane de gunoaie adunate probabil de ani de zile. Cu greu polițiștii au ajuns până la ușă, însă bătrânul nu a răspuns. Și în casă se vedeau din exterior mormane de gunoaie.

Conform procedurilor, s-a apelat la un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Suceava, fiind forțată intrarea în casă.  

În locuință a fost găsit proprietarul, Dumitru S., în vârstă de 72 de ani, care era în viață, dar nu a comunicat cu cei veniți să îl salveze.

Polițiștii au solicitat la adresă și un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Suceava. Bătrânul a fost evaluat, preluat de o ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava.

În curte au fost găsiți și doi câini legați, și ei în stare proastă, care, prin ordin de plasare al Poliției Animalelor, au fost preluați de Asociația ”Casa lui Patrocle” Suceava.

 

”Mizerie, boală, hoit, jeg, viermi, fecale, geamuri bătute în cuie”

Reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle” au relatat scenele găsite la fața locului, scene care i-au marcat: 

”Nu se întâmplă în pustietate, ci în mijlocul unui municipiu reședință, în anul 2023. În mijlocul comunității și al civilizației. O altă poveste tulburătoare despre oamenii și animalele de printre noi care au nevoie de ajutor. Iar ceea ce-am văzut azi este mai presus de orice exercițiu de imaginație.

Pe scurt. Am fost sesizați de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni vizavi de situația câinilor. Am sesizat la rândul nostru Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava, care a emis urgent ordine de plasare în adăpost pentru cei doi câini. Problema animalelor a fost rezolvată, câinii au fost preluați, au ajuns în grija asociației noastre, sunt sălbăticiți, au trebuit tranchilizați de dr. Zub Gabriel, căci n-a fost chip să putem pune mâna pe ei.

Rămâne problema omului, a bătrânului.

Este de departe cel mai revoltător caz de degradare umană pe care l-am întâlnit. Nu vă puteți imagina ce-i acolo, tone de gunoi adunate în ani întregi, de toate, saci, pungi și sacoșe cu mizerii, peturi, papuci, hoituri, oale, lighene. Iar printre munții de gunoaie care pe alocuri ating 2 metri, o alee îngustă pe unde poți trece.

Mizerie, boală, hoit, jeg, viermi, fecale, geamuri bătute în cuie. Mințile noastre n-au putut procesa ce-aveam în fața ochilor. Iar acolo trăiește un om. Fără toaletă, fără apă, fără aer. Câinii legați și priponiți în câte jumate de metru de lanț, în jurul lor rahat adunat și bătătorit de ani întregi, sălbatici, nevinovați”.

Mai multe autorități au fost informate despre acest caz, pentru a se găsi o soluție pentru bătrân, dar și privind focarul de infecție de pe proprietatea acestuia.

Vârstnicul a rămas internat pe Secția de Psihiatrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân scos dintr-o casă înconjurată de mormane de gunoaie: ”Mizerie, boală, hoit, jeg, viermi, fecale, geamuri bătute în cuie”.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bătrân scos dintr-o casă înconjurată de mormane de gunoaie: ”Mizerie, boală, hoit, jeg, viermi, fecale, geamuri bătute în cuie”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei