Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 51 (8275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DNA

Polițist de la IGPR, săltat pentru că ar fi luat mită de 300.000 de euro într-un dosar legat de mafia lemnului din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DNA - Secția de combatere a corupției au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au reținut pentru 24 de ore un polițist de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice sub acuzația că a luat mită de 300.000 de euro într-un dosar la care lucra. Agentul de poliție Mihai Cătălin Bîzăran este din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigare a Criminalității Economice. Este vorba așadar de Poliția Economică, Structura Centrală.

Conform unor surse bine informate, în dosar este vorba de patronul unui gater din comuna Bogdănești, vizat de o acțiune a structurii centrale a Poliției Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este vorba de dosarul descinderilor de la finele lunii septembrie a anului trecut,  când forțe masive de poliție din Capitală au efectuat 85 de percheziții în județul Suceava.

Anchetatorii au vizat atunci destructurarea unor rețele de traficanți de material lemnos, care au fost puse pe picioare de afaceriști din Bogdănești și Cornu Luncii.

Având în vedere cât de mare este mita, este destul de lesne și de apreciat dimensiunea afacerilor ilegale. De altfel, în cadrul acțiunii Poliției Române cu descinderi în mafia lemnului din Suceava s-a vorbit de două filiere foarte bine închegate, una la Bogdănești și una în comuna Slatina.

”În perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), ar fi pretins de la o persoană vizată în cauza respectivă, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar).
Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că:
- acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus, precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală;
- acesta ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.
În același context, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv, dar și cum se vor derula cercetările în continuare”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Europa Liberă, că omul de afaceri căruia i s-ar fi cerut banii este Ionuț Ursu, care este și el, la rândul lui, inculpat în dosar, iar firma cercetată este Saniral SRL, ce are ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului.

Procurorii au precizat că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Polițistului pus sub acuzare i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și propus pentru arestare preventivă la Tribunalul București, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist de la IGPR, săltat pentru că ar fi luat mită de 300.000 de euro într-un dosar legat de mafia lemnului din Suceava.
 Vizualizări articol: 1980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Polițist de la IGPR, săltat pentru că ar fi luat mită de 300.000 de euro într-un dosar legat de mafia lemnului din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei