Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 51 (8275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment la final

Bilanț al realizării obiectivelor, la finalul primei Conferințe Internaționale în Domeniul Neuroesteticii din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Laboratorul de Neuroestetică al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU) și Universitatea din Bergen, au organizat în perioada 22-26 februarie prima conferință internațională din România în domeniul neuroesteticii, cu titlul „Universality of Aesthetic Experience in Individual Contexts” (Universalitatea experienței estetice în contexte culturale specifice).

Evenimentul s-a desfășurat pe o perioadă de 4 zile și a cuprins două mari secțiuni: cea a prezentărilor științifice și cea a prezentărilor artistice și din domeniul științelor umaniste, acoperind astfel un spectru interdisciplinar larg.

Obiectivul conferinței, așa cum o exprimă și titlul, a fost acela de a prezenta experiențe, percepții estetice diverse în contexte culturale specifice, în cadrul unor secțiuni cu teme precum Artă, Știință și Inginerie, Neuroștiință, Practici Creative și Tehnologie, Neuroestetică în Iran, Neuroestetica și Sportul, Estetica în Spațiul Creativ, Psihologia și Actoria, Estetica și Filozofia. Steagurile arborate pe perioada desfășurării conferinței au fost cele ale României, Norvegiei, Austriei, Germaniei, Angliei, Senegalului, Italiei, Moldovei și Iranului, demonstrând încă o dată complexitatea contextului cultural creat de tema conferinței.

De remarcat a fost faptul că în cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele obținute în cadrul proiectului Poetica, RO-NO-2019-0091, ctr. 18-2020, finanțat prinMecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Norway Grants.

La conferință au participat studenți și profesori de la diferite discipline: bioinginerie, inginerie aplicată, medicină, fizică, cinematografie, filosofie, arte vizuale, educație fizică și sport, litere și științele comunicării, precum și profesioniști din domenii ca medicină, cinematografie, poezie, artă. Toate persoanele participante au fost interesate de această explorare multidimensională a experienței estetice cu scopul de a obține noi perspective asupra temelor studiate.

Programul conferinței se află la adresa Conference February 2023 - NeuroAesthetics Lab (usv.ro). Prezentările în plen vor fi încărcate pe pagina proiectului Poetica. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe pagina de internet a proiectului: https://neuroaestheticslab.usv.ro/poetica/Mai multe detalii despre conferinţă pot fi găsite pe pagina evenimentului: https://neuroaestheticslab.usv.ro/2022/09/16/conference-february-2023/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanț al realizării obiectivelor, la finalul primei Conferințe Internaționale în Domeniul Neuroesteticii din România.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanț al realizării obiectivelor, la finalul primei Conferințe Internaționale în Domeniul Neuroesteticii din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei