Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 51 (8275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediția a III-a

Concurs de caligrafie pentru elevi, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei organizează în această lună a III-a ediție a concursului de caligrafie pentru elevi, din cadrul proiectului de educație muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”.

Proiectul se adresează elevilor din două categorii de vârstă: 9-12 ani și 13-18 ani. Elevii sunt invitați să exerseze scrisul de mână în cadrul concursului de caligrafie online, pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie.

Cu această ocazie, pasionații scrisului frumos își vor putea arăta măiestria în arta caligrafiei. Cine dorește să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe o coală de hârtie A4, un fragment, la alegere, despre o personalitate a Bucovinei. Organizatorii recomandă să se aleagă un text semnificativ despre personalitatea aleasă.

Textul ales va fi caligrafiat de mână, pe o coală de hârtie, va conține diacritice și va avea maximum 150 de cuvinte. Este permis scrisul și cu cerneală colorată. Se încurajează, de asemenea, îmbinarea scrisului cu elemente decorative. Se pot folosi orice fel de instrumente de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subțire.

Lucrările realizate vor fi duse la Muzeul de Istorie din Suceava sau vor fi trimise prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro. Lucrările vor conține numele autorului, vârsta, clasa, școala și numele profesorului îndrumător, acolo unde este cazul. Acestea vor fi postate pe pagina de Facebook, iar cele mai frumoase vor fi premiate.

Evaluarea va fi realizată de o comisie de specialitate din muzeu, iar premiile se vor acorda ținându-se cont de cele două categorii de vârstă ale participanților. Vor fi acordate premiile I, II, III și mențiuni, constând în diplome și produse marca Muzeul Național al Bucovinei, pentru fiecare categorie de vârstă.

Cu lucrările realizate, Muzeul Național al Bucovinei va organiza și un eveniment expozițional. „Încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 2021, proiectul educațional – concurs s-a bucurat de un mare succes, dovadă fiind numărul mare de participanți și interesul real manifestat de aceștia. A fost un semn că muzeul nostru și participanții au nevoie de un astfel de concurs, care îmbină pasiunea copiilor și adolescenților pentru scrisul de mână cu dorința de cunoaștere și familiarizare cu personalități ale Bucovinei”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de caligrafie pentru elevi, organizat de Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Concurs de caligrafie pentru elevi, organizat de Muzeul Național al Bucovinei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei