Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 51 (8275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizii judecătorești

Zeci de angajați ai Spitalului Municipal Rădăuți trebuie să primească salarii mai mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de angajați ai Spitalului Municipal Rădăuți vor avea de primit salarii mărite. Și asta după ce atât Tribunalul, cât și Curtea de Apel Suceava au admis acțiunea formulată de cei 57 de salariați. Decizia a rămas definitivă în luna februarie a acestui an și trebuie pusă în aplicare.

”Obligă pe pârâtul Spitalul Municipal Sf. Doctori Cosma și Damian Rădăuți să stabilească și să plătească salariul de bază al reclamanților în conformitate cu dispozițiile din Anexa VII a Legii nr. 153/2017, să plătească sporurile cuvenite reclamanților în conformitate cu dispozițiile articolelor 9 și 10 ale anexei VII din Legea nr. 153/2017”, se arată în decizia judecătorilor. Toate aceste diferențe salariale trebuie plătite începând cu data de 28 februarie 2019, drepturi care trebuie achitate ținând cont de rata inflației la care se adaugă dobânda legală penalizatoare.

În total, este vorba de o sumă cu șase zerouri, care nu a fost prinsă în buget de conducerea Spitalului Municipal Rădăuți.

Traian Andronachi, avocatul care i-a reprezentat în instanță pe salariații spitalului, este de părere că deciziile instanțelor de judecată sunt juste și conforme cu realitatea. ”Este vorba de drepturi salariale pe care oamenii trebuie să le primească. Am știut de la bun început că angajații Spitalului Municipal Rădăuți au dreptate, iar judecătorii au confirmat acest lucru. Rămâne de văzut cum își vor recupera oamenii banii, fie prin punerea în aplicare a sentinței judecătorești pe cale amiabilă, fie prin intermediul unui executor judecătoresc”, a arătat Traian Andronachi.

Nu este singurul proces pierdut de Spitalul Municipal Rădăuți în fața propriilor angajați. Tribunalul Suceava a admis acțiunea a 40 de persoane aflate în aceeași situație și a dispus ca acestea să fie salarizate potrivit prevederilor Anexei VII din Legea nr. 153/2017. În acest caz, soluția nu este definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Suceava. Având în vedere decizia din dosarul celor 57 de angajați este greu de crezut că soluția va fi alta, ceea ce va însemna o altă sumă importantă de plată pentru Spitalul Municipal Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de angajați ai Spitalului Municipal Rădăuți trebuie să primească salarii mai mari.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de angajați ai Spitalului Municipal Rădăuți trebuie să primească salarii mai mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei