Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 40 (8264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Polițist condamnat pentru că a condus băut și a părăsit locul accidentului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un polițist de la Postul comunal Mușenița a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți pentru cele două infracțiuni pentru care este trimis în judecată, respectiv conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Este vorba de un accident produs în noiembrie 2020, când un autoturism a acroșat două persoane vârstnice din Mușenița. Din fericire, cele două victime nu au suferit leziuni grave.

După impact, șoferul și-a continuat drumul.

Autoturismul a fost găsit ulterior în parcarea Postului de poliție de la Mușenița. Agentul de poliție nu a recunoscut că el a condus mașina la ora accidentului, astfel că ancheta a fost ceva mai dificilă.

Din cercetările ulterioare, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, a rezultat că agentul de poliție Bogdan Niga, de la Postul de Poliție Mușenița, fiind sub influența alcoolului, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate, cu intenția de a se deplasa spre domiciliu, același cu sediul postului de poliție, iar cu aproximativ 250 de metri înainte de destinație a surprins și acroșat persoanele vătămate A.M. și A.V., pe care le-a accidentat și a părăsit locul accidentului. Agentul de poliție a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv părăsirea locului accidentului.

În cazul agentului, etilotestul a indicat concentrația de aproximativ 0,55 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Alcoolemia a fost confirmată ulterior de probele de sânge.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, care nu este definitivă, inculpatul a primit 2 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de părăsirea locului accidentului, respectiv 1 an de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului.

Pedeapsa rezultantă stabilită de judecători este de 2 ani și 10 luni de închisoare, pe care magistrații au decis să o suspende pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile.

De precizat că agentul de poliție a susținut că nu el a condus mașina la ora accidentului, ci tatăl său, iar până la o sentință definitivă se bucură încă de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist condamnat pentru că a condus băut și a părăsit locul accidentului.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Polițist condamnat pentru că a condus băut și a părăsit locul accidentului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei